Lumo-koti Kalasatamassa sai Pekka Hyysalon ihastumaan Helsinkiin

Kaupallinen yhteistyö: Lumo

Mustikkamaan ulkoilualueet, hyvät liikuntamahdollisuudet ja Kalasatamassa sijaitseva Lumo-koti saivat Pekka Hyysalon muuttamaan Turusta Helsinkiin. Muutto sujui mukavasti tuttujen yhteistyöllä ja yhdellä pakettiautolla. Nyt käytössä on paitsi mukava koti, myös lukuisat Lumo-asukkaiden palvelut.

Tuuli tuivertaa Kalasataman Lumo-talon edessä, meri siintää muutaman metrin päässä ja Mustikkamaalle vievä Isoisänsilta näkyy heti oikealla. Viidennessä kerroksessa asuva FightBack-liikkeen perustaja Pekka Hyysalo on asunut kodissaan muutaman kuukauden ajan ja on ehtinyt kotiutua uuteen kotiinsa hyvin. Hän muutti Kalasatamaan tyttöystävänsä Ennan kanssa kesän loppupuolella.

Muuton taustasyyt piilevät Hyysalon tyttöystävän opiskelupaikassa: kun Ennan opiskelupaikka aukesi Helsingistä, muutto pääkaupunkiin oli edessä, vaikka yhteinen koti sijaitsikin Turussa. Alkoi ahkera asunnonetsintä netissä. Alakerrassa asuva ystäväpariskunta vinkkasi Kalasataman Lumo-kodista, ja parin kuukauden odotuksen jälkeen hakuvahti ilmoitti kaksiosta samassa taloyhtiössä, jossa ystävät asuvat.

Koti löytyi verkosta Lumo-verkkokaupan hakuvahdin avulla.

Ystävien lisäksi Kalasatamassa houkuttivat etenkin Mustikkamaa ulkoilumahdollisuuksineen, hyvät kulkuyhteydet ja loistaviksi paljastuneet kuntoilumahdollisuudet. Myös itse koti oli rakkautta ensi silmäyksellä.

– Maksoimme about heti varausmaksun ja seuraavalla viikolla tulimme katsomaan tätä. Itse asunto on paljon neliöitään avaramman oloinen, ja taloyhtiössä on oma kuntosali, yläkerroksessa taas sauna merinäköalalla.

Lumo-koti oli rakkautta ensi silmäyksellä.”

Vaa’assa painoivat myös loistavat palvelut läheisessä Redissä ja erinomaiset kulkuyhteydet. Hyysalo matkustaa työnsä puolesta ympäri Suomea ja käy kuukausittain myös Turun-kodissa.

– Matkustaminen on nyt ollut nollassa koronan takia, mutta kun matkustamaan taas pääsee, Helsingistä on helppo lähteä liikkeelle, Hyysalo kertoo.

Uuteen Lumo-kotiin sopeutui heti

Vaikka pariskunnan toinen koti jäi Turkuun, Hyysalon mukaan muutto sujui äärimmäisen helposti.

– Me olemme kumpikin sellaisia, että tyydymme vähään. Olen tottunut elämään pienen tavaramäärän kanssa matkalaukkuelämää, joten pärjäsimme tosi pienellä muuttokuormalla, Hyysalo kertoo.

Muutto hoitui käytännössä yhden vuokrapakettiauton ja perheen sekä ystävien avun kera. Koko urakka oli ohitse muutamassa tunnissa.

– Voisin toki kuvitella käyttäväni muuttopalveluakin, mutta niin kauan kuin perheen ja ystävien apu on tarjolla näin läheltä, pärjäämme varmasti mainiosti ihan talkoovoimin.

Lumo-kotien asukkailla on mahdollisuus varata muuttoaan varten yhteiskäyttöpakettiauto.

Uuteen kotiin sopeutumista helpotti myös se, että koti tuntuu neliöitään suuremmalta. Avaran pohjaratkaisun lisäksi tilan tuntua lisäävät isot ikkunat, joiden ansiosta sisään tulvii valoa. Parvekkeellakin riittää kokoa. Siellä Hyysalo paitsi rentoutuu myös treenaa. Päivä alkaa yleensä 5–10 minuutin HIIT-treenillä, jota seuraavat hengitysharjoitukset ja venyttely.

Liikuntamahdollisuudet kirjaimellisesti naapurissa

Hyysalon päiväohjelmaan kuuluvat myös kävelylenkit Mustikkamaalla ja kuntoilu saaren monissa ulkoliikuntapisteissä. Viimeisimpänä Hyysalo kertoo innostuneensa myös lähialueen muista liikuntamahdollisuuksista kuntosaleineen. Lähin kuntosali löytyy kotitalosta, ja se on tarkoitettu vain Lumo-asukkaiden käyttöön.

– Nyt koronan takia olen erityisen iloinen siitä, että voin treenata myös kotitalosta löytyvällä, laadukkaalla kuntosalilla, hän sanoo.

”Minusta ei ehkä ikinä tule stadilaista, mutta #lumolainen olen jo nyt.”

Lounasaikaan Hyysalo saattaa poiketa läheisellä Teurastamon alueella, jossa kaverilla on toimisto. Treenaaminen on Hyysalolle kuntoutusta, sillä hän sai vakavan aivovamman kymmenen vuotta sitten hyppyonnettomuudessa. Uransa alussa olevan freeskilaskijan elämä muuttui sekunnissa taisteluun hengestä. Viikkoja kestävän kooman jälkeen alkoi kuntoutus kohti itsenäistä elämää, johon treenaaminen kuuluu oleellisesti.

– Jos en treenaisi, mulla olisi huono omatunto. Jos voin tulla parempaan kuntoon harjoitteiden avulla, miksi en tekisi kaikkea voitavaani sen eteen. Tyttöystäväkin on ollut yllättävän myötämielinen, vaikka välillä treenaan sellaisiin aikoihin, että herätän hänet, Hyysalo nauraa.

 

Teksti: Pi Mäkilä Kuva: Roope Permanto

 

Muutto helpoksi Lumo-asukkaiden palveluilla

Muuttoapu. Helpota muuttoasi ammattilaisen avulla! Lumo-kotien yhteistyökumppani muuttaa sinut ripeästi ja ammattitaidolla uuteen kotiisi.

Muuttosiivous. Vanhan kodin loppusiivous hoituu helposti ja kätevästi siivousammattilaisen avulla. Siivouspalvelua hyödyntämällä varmistat, että asunto jää sopimuksen mukaiseen kuntoon pois muuttaessasi.

Kotivakuutus ja sähkösopimus. Kilpailuta kotivakuutuksesi ja sähkösopimuksesi Lumo-kotien kautta. Parhaimmillaan voit säästää jopa satasia vuodessa!

Sisustusmaalit maksutta. Lumo-kotien maalietuun kuuluvat ympäristöystävälliset maalit ja materiaalit omatoimiseen pintaremonttiin. Tee kodistasi itsesi näköinen!

Avainkuriiri. Lumo-asukas voi tilata avainkuriirin tuomaan tai noutamaan avaimet valitsemastaan osoitteesta. Säästät aikaa ja vaivaa tehden muutosta entistäkin helpompaa.

Yhteiskäyttöautot. Lumo-kotien asukkaat voivat hyödyntää yhteiskäyttöpakettiautoa muuton yhteydessä asiakasetuhintaan. Auton varaus onnistuu näppärästi verkossa ja auton ovet aukeavat omalla puhelimella.

 

Katso vapaat vuokra-asunnot ja löydä uusi koti Lumo-verkkokaupasta