5 x stailaa vuokra-asuntosi pienellä budjetilla

Omasta kodista on mukava tehdä sellainen jossa viihtyy. Aina kodin neliöt ja käytettävissä oleva raha eivät kuitenkaan kohtaa. Onneksi kodista voi saada omannäköisen myös pienemmällä budjetilla. Lue vinkkimme tästä!

Monen ensimmäinen oma koti on pieni yksiö tai opiskelija-asunto, jossa tila ja tyyli ovat rajalliset. Pintamateriaalit saattavat olla aikansa eläneet ja neliöitä ei ole hukattavaksi asti. Pienillä ja edullisillakin sisustusjutuilla asunnosta voi saada omannäköisensä, viihtyisän kodin.

Vuokra-asuntojen seinät maalataan tyypillisesti maalarinvalkoisella ja lattia on yleensä muovimattoa. Joskus vuokranantaja saattaa antaa luvan asunnon remontointiin vuokralaisen kustannuksella, mutta harvalla on mahdollisuuksia panostaa vuokra-asunnon pintoihin tuhansia euroja. Edullisempi ratkaisu on muuttaa asunnon ilmettä tekstiileillä ja huonekaluilla.

1. Uudista kotisi tekstiileillä

Helppo ja edullinen tapa uudistaa kodin ilmettä on tehdä se tekstiileillä. Näin voit muuttaa kotisi ilmettä ja värimaailmaa hetkessä. Hanki uusia sohvatyynyjä, torkkupeittoja ja verhot. Suosi kierrätystä: esimerkiksi Facebookin kierrätysryhmät ja tori.fi ovat hyviä ja edullisia ostopaikkoja.

2. Upea matto tekee lattiasta siedettävän

Jos lattia on nuhjuinen tai materiaali ei miellytä, peitä se suurella matolla. Mattoja löytyy myös käytettynä eli investoinnin ei aina tarvitse olla kallis. Muista myös kierrätyskeskus, josta voi tehdä mattojen lisäksi myös muita sisustuslöytöjä.

Suosi vanhoja, persoonallisia huonekaluja

Vanhat huonekalut heräävät henkiin, kun tuunaat niitä maalamalla tai hiomalla. Tutki vanhempien ja sukulaisten varastot – yhdistele sujuvasti uutta ja vanhaa – näin saat kotiisi persoonallisen ilmeen. Katso erilaisia huonekalujen tuunausvinkkejä sosiaalisesta mediasta ja Youtubesta. Myös Pinterest on mukava sisustajan ”vinkkipankki”.

3. Sisusta seinät 

Korista seinät tauluilla, julisteilla tai tapetoi/maalaa vuokranantajan luvalla uusi ilme asuntoosi. Maaleja ja tapetteja saa edullisesti rautakauppojen poistolaareista – eikä sinun tarvitse maalata/tapetoida kuin yksi seinä tai jokin tietty kohta asunnossasi, niin uudistunut ilme on taattu. Tauluja voi tehdä itsekin julisteista. Esimerkiksi Ikeasta ja Rustasta saa edullisia kehyksiä. Säilytystilaa voit lisätä edullisilla hyllyköillä tai laatikoilla, joita voi säilyttää kerroksittain tai sängyn alla.

4. Monitoimikalusteet kunniaan

Kun tilaa on vähän ja budjetti rajallinen, kannattaa panostaa monikäyttöisin monitoimikalusteisiin. Esimerkiksi kannellinen pöytä tai penkki, jossa on säilytystilaa tuo selkeyttä sisustukseen, kun ylimääräiset tavarat saa piiloon. Vuodesohva tai vuoteeksi muuttuva nojatuoli ovat myös hyviä valintoja pieneen tilaan. Seinälle nostettava taittopöytä vapauttaa tilaa, ja sen voi ottaa käyttöön tarvittaessa. Samalla pöydällä voi tehdä koulujuttuja, töitä ja ruokailla. Kätevää.

5. Siisteys on paras sisustusvinkki

Olkoon kotisi millainen tahansa, siisteys ja puhtaat pinnat tekevät mistä tahansa asunnosta kodin. Huolehdi säännöllisestä siivouksesta ja päivittäisestä tuuletuksesta, niin pienikin asunto pysyy kodikkaana, viihtyisänä ja raikkaana. Myös erilaisilla huonetuoksuilla voit lisätä kotisi kutsuvuutta. Tarjolla on tuoksutikkuja, -öljyjä ja -suihkeita, joiden avulla voit muuttaa kotisi ”tunnelmaa” hetkessä. Myös kynttilät tuovat lämpöä ja kodikkuutta pimeneviin syysiltoihin. Asettele erilaisia kynttilälyhtyjä sinne tänne ja nauti harmonisesta tunnelmasta.

 

Oikotieltä löydät monipuolisesti vuokrattavia sekä myytäviä asuntoja.

Kokeile Oikotien applikaatiota, jolla saat välittömästi ilmoituksen, kun tallennettuja hakuehtojasi vastaava kohde vapautuu! 

Lataa App StorestaGet it on Google Play