Vuoden kiinteistönvälittäjä Pekka Tähtinen: Pitkäjänteinen työ kannattaa

SKVL:n Liittokokoustilaisuudessa marraskuussa 2020 palkittiin vuoden parhaita tekijöitä jäsenäänestyksellä. Vuoden 2020 SKVL Kiinteistönvälittäjäksi valittiin Pekka Tähtinen.

Turun Talokulman toimitusjohtajana lähes 30 vuotta toiminut Pekka Tähtinen on kokenut kiinteistönvälittäjä. Hän on ollut pitkään aktiivisesti mukana SKVL:n toiminnassa ja toimii tällä hetkellä Tilastovaliokunnan puheenjohtajana. Lisäksi Pekka on mukana paikallisyhdistyksen toiminnassa. Tähtisen työskentelytapaa kuvaa vahva asiantuntemus, rehellisyys ja toisten kunnioittaminen – jotka ovat hyvän kiinteistönvälittäjän ominaispiirteitä.

– Uskon, että pitkäjänteisyys ja rehellisyys ovat niitä arvoja, joiden avulla olen päässyt tässä työssä niin pitkälle. Sain jo kotoa hyvät lähtökohdat elämään ja järjestyspoliisin päällikkö -isäni painotti erityisesti rehellisyyttä ja hyviä käytöstapoja, Pekka Tähtinen sanoo.

Pekka Tähtinen osti kiinteistönvälitysyrityksensä Talokulman vuonna 1999. Hän on nähnyt uransa aikana asuntomarkkinoiden nousut ja laskut, työllistänyt parhaimmillaan kuusi ihmistä, mutta palannut tämänhetkiseen kahden hengen toimistoon. Kaikissa ajanjaksoissa on ollut paljon opittavaa ja pitkäjänteinen työ on tuottanut miehen seinälle useita kunniakirjoja – ja tyytyväisiä asiakkaita.

– Olen kiitollinen saamistani tunnustuksista ja on hienoa, että tekemääni työtä arvostetaan. Tärkeintä tässä työssä on kuitenkin asiakkaiden kohtaaminen ja luottamuksen rakentaminen. Paras palkinto työstä on se, kun asiakas palaa takaisin, Tähtinen pohtii.

Turussa asuntokauppa käy

Pekka Tähtisen mukaan korona ei ole juurikaan vaikuttanut Turun asuntomarkkinoihin. Asuntokaupassa on nyt nähtävissä jopa ylikuumentumista, kun tarjontaa on vähemmän kuin ostajia.

– Kärsimme Turussa enemmänkin kohdepulasta, kuin siitä, että asunnot eivät menisi kaupaksi. Nyt kysyntää on erityisesti hyväkuntoisille kaksioille, rivitaloasunnoille ja omakotitaloille. Myös mökkikauppa on ollut jo jonkin aikaa kasvussa.

Tähtinen tietää kokemuksesta, että hyväkuntoinen asunto kiinnostaa ostajia. Sen sijaan paljon remontteja vaativat kohteet voivat vaatia pidemmän myyntiajan.

– Turussa keskusta on aina yhtä haluttua aluetta, samoin Vasaramäki, Pitkämäki, Hirvensalo ja lähialueista Kaarina sekä Liedon Vanhalinnan alue kiinnostavat ostajia. Etätyön ja tilantarpeen lisääntyessä erityisesti suuret parvekkeet, yksitasoiset, hyväkuntoiset rivitaloasunnot ja 4 h + keittiö -asunnot ovat nyt turkulaisten mieleen, Tähtinen summaa.

Korona-ajasta kertoo omalla tavallaan myös se, että tonttikauppa käy. Turun seudulla eletäänkin eräänlaista rakennusbuumia.

– Viime vuonna myimme noin 20 omakotitonttia, mikä on meille suuri määrä. Oma tontti ja talonrakennus ovat omiaan lisäämään toivoa tulevasta. Vaikka koronan aiheuttama epävarmuus vaikuttaa lähes kaikkien elämään, oman kodin suunnittelu ja rakentaminen antavat muuta ajateltavaa – ja sen myötä on jotakin mitä odottaa.

Oikotie palkitsee vuosittain vuoden välittäjän.