Unelmana urbaani loft-koti? Suosittu WTD-bloggaaja Nata kertoo kokemuksensa

Kaupallinen yhteistyö: EKE-Rakennus

Viime vuosina etenkin nuorten aikuisten keskuudessa erittäin haluttavaksi noussut loft-asuminen on tullut tunnetuksi amerikkalaisista TV-sarjoista ja elokuvista. Tänä päivänä loft-asumisesta pääsee nauttimaan kaikilla nykyajan mukavuuksilla varustettuna: “soft loft” -konsepti vastaa uniikin ja omannäköisen elämisen tarpeisiin.

Perinteisesti loft-asuminen on mielletty olevan teollisten rakennusten muuttamista asuinkäyttöön. Entisiin tehtaisiin ja valokuvausstudioihin rakennetuissa korkeissa, valoisissa lofteissa säilytetään polkupyöriä seinätelineissä ja nautitaan kaupunkilaisen elämän parhaista paloista. Olipa loft-koti uusi tai vanha, suurinta osaa yhdistää loft-asunnolle tyypilliset ominaispiirteet: vaikuttava huonekorkeus, yhden avaran tilan hyödyntäminen eri kodin funktioille, suuret ikkunat ja rosoiset pinnat.

– Olen haaveillut asuvani loftissa jo teini-ikäisestä lähtien. Itseäni on aina kiehtonut se, että aikaa voi viettää niin perheen kuin ystävienkin kanssa samassa tilassa oleskellen. Ehkä olen katsonut liikaa Frendejä, nauraa suosittua WTD-blogia kirjoittava Nata Salmela.

– Avokeittiö ja korkea katto ovat tuntuneet ylellisyyksiltä, joita ei tahdo perinteisistä kerrostaloasunnoista oikein löytää, Salmela jatkaa.

Loft-asumista uudelleen mietittynä

Kasvaneen kysynnän tarpeisiin on alkanut viime vuosina nousta kaupunkien kehittyville alueille uudenlaisia loft-koteja. “Soft loft” tarkoittaa uudisrakennettua loft-kotia, jonka asukas pääsee nauttimaan sekä perinteisen loftin tunnuspiirteistä, että modernista asuinmukavuudesta aina taloyhtiön toimivista yhteisistä tiloista koneelliseen ilmanvaihtoon.

– Ihastuin omassa Helsingin Kruunuvuorenrannan EKE-Loftissani ensimmäisenä upeisiin betoniseiniin, viiden metrin kattokorkeuteen ja saman korkuisiin ikkunoihin. Valo tulvii sisään ja horisonttiin aukeaa merellinen kaupunkisiluetti, kuvailee Nata nykyistä kotiaan.

Täysin uniikki lopputulos

EKE-Loftissa yhdistyy moni hetken trendi, joista asunnon remontointi mieleisekseen korostuu. Asunnot myydään raakapintaisina ja asukas saa itse viimeistellä pinnat sekä suunnitella keittiön. Jo neljä remonttia toteuttaneelle Natalle tämä oli merkittävä syy asuntokauppoihin.

– Tähän saakka en edes harkinnut uudiskohteita, tuntuisi hölmöltä purkaa käyttökelpoista. Nyt sain rusinat pullasta: pääsin tekemään remontin ilman pölyistä, ikävää purkuvaihetta. 131 neliön loftin remontti kesti vain neljä viikkoa, ihanan helppoa! Jäin niin koukkuun, että ostin seinänaapurista toisen loftin ja remppasin sen reilussa viikossa, kertoo Salmela kokemuksistaan.

– Nyt kun perheemme kasvaa tulevana syksynä uudella perheenjäsenellä, niin EKE-Loft on osoittanut muunneltavuutensa. Lastenhuoneita tänne voi väliseinillä rakentaa vaikka kolme, mutta eiköhän yksi riitä näin alkuun, Nata naurahtaa.

 

Haaveiletko sinäkin omasta loftistasi? Tutustu Vantaa Kivistön Piiristön sekä Kruunuvuorenrannan Helsingin Harkon EKE-Lofteihin ja sovi oma esittelyaika asuntomyynti@eke.fi tai 09 6130 3450.

 Lue lisää Natan loft-projektista WTD-blogista.