Miten löytää vuokra-asunto?

Vuokrasesonki on kesällä kuumimmillaan, kun opiskelijat etsivät asuntoja. Vuokra-asuntoa etsiessä kannattaakin olla nopea!

Opiskelijoiden lisäksi myös moni muu vaihtaa loppukesästä kotia – eli vuokrasesonki saa ihmiset liikkeelle. Vuokra-asuntoa etsiessä kannattaa ottaa kaikki verkostot käyttöön ja valjastaa Oikotien hakuvahti etsimään juuri sinulle sopiva vuokra-asunto. Tilaa hakuvahti

Ennen vuokra-asunnon etsintää kannattaa listata lyhyesti mitä tulevalta asunnolta haluaa. Ainakin asunnon koko, vuokrataso ja sijainti on hyvä miettiä etukäteen. Vai haluatko kenties jakaa asunnon ystäväsi kanssa?

Katso vuokrattavat asunnot 

Toimi näin, kun etsit vuokra-asuntoa:

  1. Jos tiedät millaista asuntoa olet etsimässä, vuokra-asunnon löytyminen helpottuu. Oikotien hakuvahti etsii hakukriteeriesi mukaisia vuokra-asuntoja ja ilmoittaa niistä suoraan puhelimeesi. Lataa sovellus
  2. Kun saat ilmoituksen sopivasta vuokra-asunnosta, sovi näytöstä heti, sillä vuokra-asunnot etenkin halutuilla alueilla – ja oppilaitosten läheisyydessä – menevät nopeasti.
  3. Jos vuokra-asuntojen hintataso mietityttää, kannattaa etukäteen tarkkailla alueen muita vuokrailmoituksia. Niistä saa hyvin selville alueen muun tarjonnan sekä tämän hetkisen vuokratason.

Vinkki! Oikotie-sovelluksessa voit helposti seurata hakuasi Sinulle-näkymässä. Saat halutessasi myös ilmoituksen uusista, hakuun sopivista kohteista. Hakuvahdin voi tilata myös suoraan sähköpostiin.

Hyvä ensivaikutelma auttaa

Jos nopeus on vuokra-asuntomarkkinoilla valttia, niin on myös ensivaikutelma. Kun menet tapaamaan mahdollista tulevaa vuokranantajaasi ja katsomaan asuntoa, panosta siistiin ulkoasuun ja hyvään ensivaikutelmaan.

Vuokrasesongin aikaan tarjolla on paljon vuokralaisia, joten massasta erottuminen voi olla vaikeaa. On tärkeää, että pystyt vakuuttamaan vuokranantajan niin, että hän kokee sinun olevan pitkäaikainen ja luotettava vuokralainen.

Vuokranantaja voi pyytää vuokralaista täyttämään hakemuksen, jonka avulla hän saa lisätietoa hakijasta. Yleensä myös luottotiedot tarkistetaan. Tärkeintä vuokranantajan kannalta on se, että olet rehellinen ja maksat vuokrasi ajoissa.

Onnea vuokra-asunnon etsintään!

 

Lue lisää: https://asunnot.oikotie.fi/vinkit-ja-oppaat/kategoria/asunnon-vuokraus/