Oikotie uuteen kotiin vie – Ainin koti ruokkii luovuutta

Laulaja, lauluntekijä Aini kodissaan, jonka löysi Oikotien avulla

Laulaja, lauluntekijä Aini löysi kodin Helsingin Katajanokalta. Elämäntapa-ammatissa musiikki syntyy pian omassa ministudiossa ja parvikin on rakenteilla.

Omakustanteista indiemusiikkia tekevä Aini etsi pitkään perheelleen sopivaa kotia. Aiemmin Töölössä asunut perhe muutti ensimmäisenä koronakeväänä kesäpaikalle Kuopioon. Pariskunta etsi asuntoa kesäasunnolta käsin, mutta näyttöihin matkattiin ainoastaan tositarkoituksella.

– Etsimme omistusasuntoa jo 3-4 vuotta sitten, mutta sopivaa ei löytynyt, joten päädyimme vuokralle. Onneksi kaikki kehittyy vähitellen ja aktiivinen etsintämme hakukonevahteineen tuotti hieman yllättävääkin tulosta syksyllä 2020, kun tutulla kiinteistönvälittäjällä oli Katajanokalla myynnissä kiinnostava asunto. Olimme aluksi etsineet kotia ainoastaan Töölön suunnalta, mutta päätimme kuitenkin tutustua asuntoon – ja se oli menoa, Aini muistelee.

Katajanokan asunto teki Ainiin ja hänen puolisoonsa välittömän vaikutuksen. Korkeat huoneet, suuret ikkunat ja ovi pihalle – asunto tuntui neliöitään (70 m²) suuremmalta ja juuri heille sopivalta.

– Töölössä asuimme lähellä kaikkea, joten muutto mietitytti. Toivoimme, että kotimme ikkunasta näkyisi muutakin kuin toisen talon seinä, joten Katajanokan asunto vehreine näkymineen sai meidät ihastumaan. Myös päiväkoti ja koulu ovat lähellä. Asunnossa tuntui olevan kaikki kohdallaan – ja sauna, joka oli niin ikään toiveissamme, Aini kertoo.

Elämyksellisyys ennen neliöitä

Asuntoa etsiessään Aini oli valmis satsaamaan suuren neliömäärän sijaan elämykselliseen asumiseen. Ensimmäisen kerroksen asunnosta on käynti terassille ja taloyhtiön sisäpihalle.

– Nautimme suunnattomasti, että pääsemme helposti ovesta ulos, suoraan pihalle. Olemme esteetikkoja myös asumisen suhteen, joten museoviraston suojelema talo kaari-ikkunoineen miellyttää silmää.

Nyt huoneistossa on meneillään remontti, kun Ainille rakennetaan kotiin oma ministudio. Myös parvi rakentuu lisätilaksi, koska asunnossa on reilusti huonekorkeutta.

– Suuret ikkunat ja korkeat huoneet ovat asuntomme paras asia terassin lisäksi. Mieheni on ”kotiautomaatiointoinen” ja ääniiohjautuva robotti-imuri pitää villakoirat loitolla, Aini sanoo.

Koti ruokkii luovuutta

Aini sanoittaa itse omat laulunsa. Indiepopista vaikutteita saanut musiikki on pitkälti hänen havainnoistaan syntyvää, samaistuttavaa, kenen tahansa elämästä kertovaa musiikkia.

– Julkaisin ensimmäisen singleni vuonna 2018, mutta musiikkipolkuni on ollut pitkä. On vaadittu rohkaistumista ja monen uuden asian opettelua, että olen saanut musiikkiurani käyntiin. Olen selvittänyt monet asiat alusta asti itse, esimerkiksi sen, miten ostetaan tuotantopalveluja. Lisäksi olen käynyt biisintekokursseilla. Musiikki on asia, joka on kulkenut mukanani lapsesta lähtien, ja olen ollut mukana erilaisissa bändeissä teini-iästä asti.

Vaikka elämä omakustannemaailmassa tarpovana independent-artistina ei ole helppoa, Ainilla on vahva usko omaan tekemiseensä ja hän nauttii siitä.

– Minulla on innostava päivätyö ja teen samalla musiikkia. Johdon konsultointi on hyvää vastapainoa musiikin tekemiselle, Aini pohtii.

Ainilla on luova ja nopea mieli. Luovuudesta ja laulujen kirjoittamisesta syntyneitä metaforia voi hyödyntää myös yritysmaailmassa.

– Havainnoin maailmaa musiikin kautta – ja osa ajatuksistani pääsee lauluihini. Inspiroiva ympäristö kotona ja työpaikalla, ystävät ja erilaisten ihmisten kohtaaminen ruokkivat luovuuttani, Aini hymyilee.

 

Tutustu asunnon osto-oppaaseen ja löydä uusi koti vaivattomasti.