Kaunis koti: Luonnonvalossa kylpevä puutalokoti

Lämmin puu ja pohjoismainen eleganssi kohtaavat tässä modernissa omakotitalossa. Uutuuttaan hohtavassa kodissa yhdistyvät kätevä sijainti, tyylikäs sisustus ja käytännöllinen pohjaratkaisu. Näkisitkö perheesi tepastelemassa näissä huoneissa?

Järnbölen pientaloalueella sijaitsevan talon pihalle saapuessa yllättyy tyylikkään vähäeleisen talon näyttävästä pylväskuistista. Hyvällä maulla tehty elementtien yhdistely jatkuu keittiössä. Keittiön kaappien ja tasojen värimaailma on toteutettu yhdistelemällä valkoisen ja harmaan sävyjä. Korkeista ikkunoista tulviva valo ja lämmin puinen pöytä tuovat kuitenkin eloisan mausteen harmonisiin värisävyihin. Keittiösaarekkeella keitetyn pannukahvin kanssa voi siirtyä ison ruokapöydän ääreen lukemaan päivän lehden kaikessa rauhassa.

Ruokapöydästä noustessa katse kiinnittyy automaattisesti olohuoneen vaaleaan takkaan. Päivällä luonnonvalossa kylpevä olohuone paljastaa värikkäät sisustustaulut ja arvokkuutta huokuvan tummakehyksisen peilin. Pimeän tullen tilasta kehkeytyy rauhaa huokuva kehto. Puiden räiskyessä takassa on mukavaa kietoutua viltin alle muhkealle sohvalle lukemaan kirjaa.

Alakerran makuuhuone on muunnettu työtilaksi, jossa kouluikäiset tekevät läksynsä tai vanhemmat nauttivat etätyöpäivän tuomasta vapaudesta. Ikkunat kummallakin ulkoseinällä takaavat auringonvaloa työntekoon. Perheen pienimpien kanssa helpottaa kummasti omalla sisäänkäynnillä varustettu kodinhoitohuone. Omalta pihalta leikeistä palaavan lapsen kuraiset vaatteet saa helposti pesuun, kun pesutorni odottaa jo ovensuussa.

Kodinhoitohuoneesta on suora pääsy ylellisyyttä henkivään kylpyhuoneeseen, jossa tummanharmaat kaakelit saavat parikseen suihkutilan rosoisempaa vaaleanharmaata. Kaksi vierekkäistä sadesuihkua takaavat miellyttävät peseytymisolosuhteet. Siirryttäessä tyylikkäästä kylpyhuoneesta saunan puolelle mielen valtaa rauha ja tumma puu kutsuu rentoutumaan pitkän päivän päätteeksi. Täydellisen saunakokemuksen kruunaa ikkuna, josta voi katsella ulkona hämärtyvää iltaa puukiukaan löylyjen helliessä sielua ja ruumista.

Yläkertaan vievät valkoiset portaat kätkevät alleen säilytystilaa, johon turkoosi eteisen pöytä tuo piristystä. Portaiden varrelle on kerätty perheen rakkaimpia muistoja valokuvina. Yläkerran valoisassa ja tilavassa kylpyhuoneessa on soikea kylpyamme, jossa rentoutuessa sunnuntaiaamut ovat silkkaa luksusta.

Harjakatto tekee yläkerran makuuhuoneista kotoisan turvallisia. Tumma seinämaali luo vanhempien makuuhuoneeseen levollisen tunnelman ja paksut verhot takaavat makoisat yöunet. Lasten makuuhuoneessa hallitsevin väri on leikkisä taivaansininen. Veikeimpänä yksityiskohtana erottuu harjakaton alle pystytetty teltta, jonka uumenissa voi leikkien jälkeen ottaa vaikka päiväunet.

Järnbölen omakotialueelle vuonna 2016 rakennettu omakotitalo tarjoaa rauhallisen ja tyylikkään kodin alle kymmenen minuutin ajomatkan päässä Porvoon keskustasta. Sijainti on ihanteellinen lapsiperheille, ja koulukin sijaitsee kävelymatkan päässä. Tahtoisitko sinä perheellesi toimivan kodin, jossa ei tarvitse tinkiä tyylikkyydestä?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Porvoon myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Bo LKV / Oikotie.fi