Sisusta viherkasveilla x 5

Mies hoitaa viherkasveja

Viherkasveilla sisustaminen on mainio keino lisätä kodin viihtyisyyttä. Tervetuloa kevät!

1. Sisusta viherkasveilla helposti

Eri kasvit tarvitsevat erilaista hoitoa, joten viherkasveilla sisustaminen vaatii aina hieman vaivannäköä. Pääset helpoimmalla, kun selvität jo ennen uuden kasvin hankintaa, millaiset kasvuolosuhteet se tarvitsee.

Mieti siis ennen kasvin ostamista, mihin aiot sijoittaa sen: varjoon, puolivarjoon vai suoraan auringonpaisteeseen. Oikea määrä valoa takaa kasville mukavat olosuhteet ja sinulle silmäniloa pitkäksi aikaa.

Intohimoinen viherpeukalo saa kasvin kuin kasvin viihtymään, mutta jos tunnistat itsessäsi laiskan – tai toisaalta yli-innokkaan – kasvien hoitajan, valitse sisustukseesi helppohoitoisia viherkasveja. Helppohoitoisuus on tällä hetkellä iso trendi kasvimaailmassa, joten vaihtoehtoja on hyvin tarjolla. Nyt jos koskaan onkin hyvä hetki ryhtyä viherpeukaloksi ja saada kasvit menestymään.

2. Sisusta viherkasveilla pienellä budjetilla

Nainen etsii viherkasveja verkosta

Erityisesti suuret viherkasvit ovat arvokkaita, mutta viherkasveilla voi sisustaa pienelläkin budjetilla näyttävyydestä tinkimättä.

Jos haluat viherkasveja sisustukseesi edullisesti, kurkkaa Tori.fi:ssä myynnissä olevat viherkasvit.

3. Sisusta viherkasveilla näyttävästi

Näyttävästi viherkasveilla sisustettu huone

Moni sijoittelee yksittäisiä viherkasveja sinne tänne, mutta vaikuttavin sisustus syntyy kokoamalla viherkasvit näyttäviksi ryhmiksi. Kun ryhmittelet viherkasvit lähekkäin, saat luotua vaikuttavan sisustuksen jo muutamalla kasvilla.

Hyödynnä viherkasvien sijoittelussa huoneen koko korkeutta. Näin saat tilan sisustettua vehreäksi, jopa viidakkomaiseksi. Sijoittele suuria kasveja ruukuissa lattialle, pieniä ikkunalaudoille, hyllyille ja penkeille. Amppelien ja seinähyllyjen avulla voit sijoitella viherkasveja ylös asti niin, että osa kasveista kasvaa kohti kattoa ja osa riiputtaa lehtiään kohti lattiaa; kerroksellisuus tuo sisustukseen näyttävyyttä.

Viherkasvit voi myös ryhmitellä esimerkiksi sohvan tai lukunurkkauksen ympärille niin, että ne muodostavat kotiin vihreän keitaan. Käytä suuria viherkasveja tilanjakajina tai rakenna niistä näkösuojaa ikkunalle.

4. Sisusta viherkasveilla trendikkäästi

Viherkasveilla sisustettu ruokailutila

Viherkasveilla sisustaminen ja kasvien valinta on tietenkin makuasia, mutta myös viherkasvien maailmassa trendit vaihtelevat. Juuri nyt hyvin suosittuja ovat vanhat lajikkeet, jotka ovat monelle tuttuja lapsuudesta.

  • Moniväriset, puna-, kelta- ja valkokirjavat, kuviolehtiset kasvit
  • Retroklassikot 70- ja 80-luvuilta
  • Perinteiset, ”mummolasta tutut” lajikkeet
  • Saniaiset
  • Kukkivat sisäkasvit

5. Sisusta myös ruukuilla

Viherkasveja erilaisissa ruukuissa

Viherkasveilla sisustamisessa on aina kyse paitsi kasveista myös ruukuista.

Saat luotua näyttävää kontrastia, kun valitset vaalealehtisille kasveille tummat ruukut, sileälehtisille kasveille ruukut, joissa on struktuuria, ja voimakaskuvioisille kasveille hillityt ruukut. Valitse matalille tai muuten pienille kasveille korkeat ruukut, jos haluat sisustukseesi näyttävyyttä.

Ruukkumuoti seuraa muita sisustustrendejä. Tällä hetkellä pinnalla ovat erityisesti kaarevat muodot, ja se näkyy myös ruukuissa.

Jos sommittelet eri kasveja samaan ruukkuun, varmista, että niillä on samanlaiset vaatimukset kastelun ja valon määrän suhteen. Varmista myös, että ruukku on riittävän suuri useamman kasvin tarpeisiin.

Vinkkejä viherkasveilla sisustamiseen

  • Selvitä, millaisissa olosuhteissa kasvit viihtyvät.
  • Jos et ole kokenut viherpeukalo, valitse helppohoitoisia lajikkeita.
  • Ryhmittele kasvit näyttäviksi kokonaisuuksiksi.
  • Muista, että kasveja voi ostaa myös Torista.
  • Valitse ruukku, joka saa kasvin parhaat puolet esiin.