Rento boho-sisustus tuli jäädäkseen

Boho-sisustettu asunto

Boho-sisustus on ollut in jo jonkin aikaa. Lue vinkkimme rennon boho-sisustustyylin luomiseksi.

Boho-sisustus on tullut jäädäkseen, sillä rento ja boheemi sisustustyyli tuntuu kiehtovan nyt useita kodinsisustajia. Boho-sisustuksen makuun pääset jo muutamalla perusjutulla; kalkkimaalilla, viherkasveilla ja kudotuilla matoilla sekä muilla henkeen sopivilla sisustustekstiileillä.

Boho-sisustus tihkuu energiaa ja elämäniloa ja boho-sisustuksessa yhdistellään rohkeasti erilaisia värejä ja materiaaleja. Viherkasvit kuuluvat olennaisena osana sisustukseen ja matot, torkkupeitot ja tyynyt saavat olla suloisesti vinksin vonksin.

Toisaalta boho-sisustustyylissä on tärkeää myös se, että jokaisella sisustusesineellä ja huonekalulla on oma tarinansa. Yhtä lailla boho-sisustukseen sopivat niin uudet kuin kierrätyskalusteetkin. Muista, että boho-sisustuksessa säännöt on tehty rikottaviksi!

6 askelta boho-sisustukseen:

  1. Ota viherkasvit osaksi sisustusta ja luo erilaisia ”kukkakeitaita” ympäri asuntoa. Värikkäät ruukut ovat upeita – yhdistele estoitta erilaisia värejä ja kuoseja!
  2. Valitse seiniin perusmaalin sijaan kalkkimaali. Samalla maalilla voit maalata myös kodin sisustusesineitä, hyllykköjä, kukkaruukkuja ja muita pientavaroita. Muista, että myös seinissä saa olla väriä!
  3. Vaihda tylsät ja värittömät matot värikkäisiin. Värit hehkuvat elämäniloa ja energiaa!
  4. Hanki tai tee itse makramee kotisi seinälle. Käsillä tekeminen kuuluu boho-sisustustyyliin.
  5. Älä stressaa sisustaessa. Boho-sisustuksesta voi poimia myös pieniä osia kerrallaan – omaan kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi. Muista, että boho-sisustus voi olla myös musta-valkoinen!
  6. Räväytä rottingilla. Kaiva mummolan vintiltä tai kirpputorilta esiin vanhat rottinkikalusteet ja yhdistä ne tämän päivän boho-tyyliin.

Miltä boho-sisustus näyttää olohuoneessa? Lue lisää olohuoneen sisustuksesta ja oman sisustustyylin löytämisestä.