Sisustustrendit 2023

Trendikkäästi sisustettu olohuone

Kaarevia muotoja, laventelin sävyä ja palanen luontoa – tässä ovat vuoden 2023 kuumimmat sisustustrendit.

Vuoden 2023 sisustustrendit antavat vapautta irrotella, kutsuvat viihtymään kotona ja yllättävät. Tämän vuoden trendeistä jokainen löytää jotakin. Millaisen sisustuksen haluaisit omaan kotiisi?

Kaarevat muodot kutsuvat viihtymään

Kaarevia muotoja sisustuksessa

Yksi vuoden 2023 näyttävimmistä sisustustrendeistä on kaareva muotokieli, jota suositaan sekä sisustuksessa että sisustusarkkitehtuurissa. Muodot saavat inspiraationsa luonnon kivistä, lahdista, lammista ja poluista sekä art deco -tyylistä.

Kaarevat ja pyöreät muodot tarjoavat sisustajalle tilaisuuden leikitellä. Samalla ne ovat pehmeitä ja kutsuvia – siis juuri sitä, mitä kovina aikoina tarvitaan. Ne toimivatkin luontevana jatkona lämpimiä sävyjä suosivalle, kodikkaalle sisustustrendille.

Sisustusarkkitehtuurissa kaarevat muodot näkyvät esimerkiksi ikkunoissa, oviaukoissa ja holvikatoissa. Kodeissa ne pääsevät esiin peileissä, taulujen kehyksissä ja julisteiden kuva-aiheissa, matoissa, valaisimissa ja tapeteissa. Trendikkäitä ovat myös kaarevat ja pyöreät huonekalut, kuten pyöreät sohvapöydät ja kaarevat sohvat.

Pienessä asunnossa pyöreät ja pyöristetyt huonekalut voivat haukata liikaa neliöitä, mutta pientä kotia sisustava voi soveltaa trendiä esimerkiksi maalaamalla seiniin pyöreitä ja kaarevia muotoja. Toisaalta seinäpintojen maalaamista voi hyödyntää isoissakin tiloissa: maalaamalla kaarevia muotoja seiniin ison tilan voi jakaa eri toimintoja, kuten oleskelua tai työntekoa, varten.

Laventelin sävy on yllättävä sisustustrendi

Laventelin sävyinen ruokasali

Sisustuksen trendiväriksi on vuonna 2023 nousemassa todellinen yllättäjä, digitaaliseksi laventeliksi nimetty ylellinen vaalea violetti.

Laventelin sävy rauhoittaa, mutta toisaalta myös tuottaa iloa. Ripaus laventelia tuokin sisustukseen kaivattua eloisuutta. Se voi toimia väriläiskänä ja katseenvangitsijana sisustuksessa, joka rakentuu luonnonmateriaaleista ja luonnonläheisistä beigeistä, greigeistä ja okrankeltaisista sävyistä, mutta laventelia voi yhdistää myös monien vihreän sävyjen kanssa.

Laventelin sävyä saa kotiin esimerkiksi seinämaaleilla, tapeteilla ja erilaisilla sisustustekstiileillä.

Luonto sisustustrendinä tarjoaa jokaiselle jotakin

Luonnollinen olohuoneen sisustus

Vuonna 2023 sisustajat ammentavat myös luonnosta: sen väreistä, kuten koko vihreän väripaletista, sekä kasvi- ja eläinaiheista. Luontoaiheet näkyvät kodeissa isoina seinäpintoina, esimerkiksi maalauksina, tapetteina tai elävinä kasviseininä. Elävien kasvien lisäksi muutkin luonnonmateriaalit, kuten olki, rottinki, korkki ja kivi, ovat suuressa roolissa vuoden 2023 sisustuksessa.

Luonto inspiroi monenlaisia sisustajia: niitä, jotka kaipaavat luonnon pehmeää syliä ja maanläheisiä sävyjä, mutta myös niitä, jotka haluavat kotiinsa leikkisyyttä tai eksotiikkaa.

Luonnosta ammentavat sisustukseensa myös ne, jotka haluavat tuoda luonnon kotiinsa sen kaikessa runsaudessa ja yltäkylläisyydessä, sillä pitkän minimalististen sisustusten aikakauden jälkeen ylellisyys ja ylenpalttisuus ovat nousemassa sisustustrendiksi vuonna 2023. Luksuksen tuntua runsaaseen sisustukseen saa yhdistämällä luontoaiheisiin lämpimän sävyisiä metallisia pintoja.

Yltäkylläisyyden rinnalla sisustustrendinä on kestävän kehityksen mukainen, ekologinen sisustaminen, jossa yhtäältä satsataan aikaa kestäviin sisustamisen klassikoihin ja toisaalta suositaan kierrättämistä sekä vertaiskauppaa. Muodissa ovat kestävät ja kierrätetyt materiaalit, vaihdettavat osat ja kestävän kehityksen mukainen elinkaari aina tuotteen valmistuksesta kuljetukseen ja lopulta takaisin kiertoon.

 

Löydä lisää inspiraatiota ja ideoita sisustamiseen täältä!