Vuoren sisään rakennettu villa Sveitsissä

Tämä upea erikoinen Vals-villa on rakennettu sanan varsinaisessa merkityksessä vuoren sisään. Sveitsin Alpeilla sijaitsevan villan ovat suunnitelleet arkkitehdit Bjarne Masstenbroek (SeARCH) ja Christian Müller (CMA). 

Talon suunnittelun lähtökohtana oli, että rakennus integroituisi täysin maastoon ja aiheuttaisi ympäristölle minimaalista haittaa.

 

Talo sijaitsee lähellä tunnettua Vals design & spa -hotellia. Talon tilaaja oli positiivisesti yllättynyt, että tälle tontille ylipäänsä luvattiin rakentaa. Tontille nousevalla rakennuksella ei haluttu häiritä Vals-hotellin näköalaa.

 

Vals-villan julkisivu on mäenrinteen tapaan vähän vinossa ja sen eteen jää kiva suojattu terassi. Talo muodostuu ikään kuin mäen sisään kaivetusta kuopasta.

 

Terassilta avautuu huikeat näkymät.

 

Talon sisäänkäynti on suoraan kuin James Bond -elokuvista. Se tapahtuu maanalaisen tunnelin kautta, joka lähtee lähistöllä sijaitsevasta vanhasta ladosta.

 

Sisältä villa on yhtä erikoinen kuin ulkoa. Nämä upeat hylly- ja kattorakenteet on tehty pahvista.

 

Sisätilan betoniset pinnat sointuvat hyvin yhteen designvalaisimien ja huonekalujen kanssa.

 

Sisustuksessa on käytetty tunnettujen hollantilais- ja sveitsiläissuunnittelijoiden kuten Hella Jongerius, Demakersvan, Scholten & Baijings, Marcel Wanders, Claudy Jongstra, Royal Tichelaar Makkum ja Vitra Hollanti tuotteita.

 

Talossa on neljä makuuhuonetta.

 

Tätä arkkitehtuurihelmeä voi vuokrata Boutique Homes -sivuston kautta.

 

Boutique Homes on sivusto, joka tarjoaa design- ja arkkitehtuuriystäville upeita vuokra- ja myyntikohteita ympäri maailman. Yö Vals-villassa maksaa 475 euroa. Boutique Homesin mukaan taloon mahtuu kerralla nukkumaan 10 henkeä.