Värikäs loma-asunto Barcelonassa

Espanjalainen CaSa-arkkitehtitoimisto, johon kuuluvat arkkitehdit Andrea Serboli ja Matteo Colombo tekivät yhteistyössä Margherita Serbolin kanssa kunnostussuunnitelman Barcelonassa sijaitsevaan asuntoon, joka sijaitsee 1900-luvun alussa rakennetussa Art Nouveau tyylisessä talossa.

Kyseessä on italialaisperheen lomakoti, jotka toivoivat asuntoon kolmea kahden hengen makuuhuonetta parisänkyineen. Omistajat halusivat säilyttää asunnossa myös Art Nouveau-hengen sisätilojen ollessa silti moderneja ja nykyaikaisia. Asunnon pohjaratkaisu on muodoltaan haastava – pitkä ja kapea. Arkkitehtien mukaan alkuperäinen pohjaratkaisu oli melko epäkäytännöllinen pilkottuna moneksi pieneksi huoneeksi. Kunnostuksen yhteydessä purettiin väliseiniä ja muutettiin huoneiden paikkoja jotta asunnosta saataisiin valoisampi ja avaramman tuntuinen.

Sisustuksessa on kivasti käytetty värejä. Päähuoneet ovat maalattu valkoisiksi, mutta erilaisista sisäikkunoista niihin tulee upeita värivivahteita. Esimerkiksi osa avatun keittiön seinästä sekä käytävästä on maalattu pinkiksi ja kylpyhuoneiden seinät tummankeltaisiksi.

Upea yksityiskohta asunnossa on tiilinen holvikatto olohuoneessa. Se on alkuperäinen ja talon rakennusaikakaudelle ominainen sisäkattotyyppi. Holvikatto paljastui kunnostustöiden yhteydessä, aikaisemmin se oli peitetty levyjen alle. Arkkitehdit halusivat tuoda tilaan myös 1900-luvulle tyypillistä lattiamateriaalia – kuviollista betonilaattaa. Valitettavasti sellaista ei ollut asunnossa säilynyt, joten arkkitehdit suunnittelivat itse kuusikulmaisen kolmivärisen laatan. Sitä on asunnossa olohuoneessa ja keittiössä. Muualla tiloissa on valkoinen betonilattia, joka korostaa tilan värikkäitä yksityiskohtia.

 

www.colomboserboli.com