Valokuvausta, stailausta ja kuvanrakentamista

Laitetaanko tuolia vähän edemmäs…sentti vielä…no nyt meni liikaa…entä jos asetat astiat edemmäs…joo, nyt on hyvä! Stailaus ja sisustuskuvan rakentaminen on hidasta ja millintarkkaa työtä.

 

Viikonloppuna aurinko helli valtaosaa Suomea ja ihmiset nauttivat upeasta säästä ulkoillen ennätysahkerasti. Vaikka itse vietin koko lauantaipäivän sisätiloissa, oli auringonpaisteella merkitys omankin päivän onnistumiseen. Minä ja viitisentoista muuta innostunutta naista vietti nimittäin lauantaipäivänsä Nougatin showroomilla Kalasatamassa opettelemassa valokuvaamista ja sisustuskuvien stailaamista.

 

Jos jutun kuvat eivät vakuuta, se ei taatusti johdu ainakaan opetuksen tasosta, koska joukkoa luotsasivat taitavat alansa huiput, valokuvaaja Krista Keltanen sekä sisustustoimittaja ja stylisti Jonna Kivilahti. Päivä oli tiivis ja siihen kuului erilaisten tehtävien muodossa, niin kameran asetusten säätöä, valon suunnan tarkkailua, kuin sisustuskuvien kuvanrakentamista sekä stailausharjoituksiakin.

 

Ensimmäisen harjoituksen teemana oli kahvi. Kuvan tunnelman sai rakentaa haluamallaan tavalla, kunhan kuvasi lopputuloksen suoraan ylhäältä päin – alla kaksi omaa näkemystäni asiasta.

 

Seuraava tehtävä oli paritehtävä, jonka aiheena olivat kukat ja kuvaa piti saada myös pala ihmistä. Tämä tehtävä tuntui itsestäni jotenkin erityisen haasteelliselta, kun taas moodboardin rakentaminen oli selvemmin omalla mukavuusalueellani ja tehtävä veikin minut täysin mukanaan.

 

Tehtävä tehtävän jälkeen seurasi toista ja tiiviin päiväohjelman katkaisivat välillä vain herkulliset ateriat ja kahvihetket. Kaikki suuhunpantavat kuvattiin tietysti huolellisesti ennen maistamista ja mikäpä niitä olikaan kuvatessa, niin upeita ruokia ja kakkuja oli tarjolla. Päivän alkaessa kääntyä iltaan, huomasi yhden sun toisen kurssilaisen olevan melko poikki ja kaikkensa antanut – yllättävän raskasta tämä kuvaaminen ja kuvanrakentaminen onkin. Mikäli kuitenkin kaikki oppiminen olisi yhtä hauskaa, olisin ikuinen opiskelija. Ihana ja antoisa päivä!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki