VAJA Finland trullien hyppysissä

Mitä syntyy, kun kaksi kassillista VAJA Finland brändin keramiikkaa, minä, kamera ja ajatukset trullien pääsiäiskattauksesta noustaan hissillä ullakolle? No, jotain taianomaista, kokeilevaa ja hitusen höpsöä.

Purkki, palat, kannu, kupit, lautaset; kaikki ovat mukana. Nämä ovat kyllä mahtavia pinottavia astioita. Näistä voi tehdä vaikka tornin… omalla vastuulla! Hetkinen, hetkinen eihän sitä kattausta näin rakenneta.

 

Ullakon katolla on elämää. Pulut kujertaa ja tepsuttaa tiilillä. Hiukan pimeä ja pölyinen ullakko auttaa pääsemään noitien ja kaikenmaailman menninkäisten pääsiäistunnelmaan. Jaahas, Ruutitrulli onkin laittanut mausteet valmiiksi; variksen sulkia purkissa ja kuivattuja kärpässieniä pala kupeissa.

 

Noitien, menninkäisten ja kakkiaisten osalta tarina ei ole tosi, mutta VAJA Finland on.

Taisin olla yksi niistä ensimmäisistä, kuka sai tietää mitä muotoilija Henna Lambergin ja mallintekijä Fred Owrenin pihavajassa Loviisassa tapahtuu. Tutustuimme Hennan ja Fredin kanssa Arabian tehtaalla, missä me kaikki työskentelimme. Elämä vei minut Pietariin, mutta rohkean ja osaavan parin vajassa leviteltiin jo suuria suunnitelmia.

Vuonna 2011 perustettiin VAJA Finland, mikä tunnetaan uniikista designista, käytännöllisistä keramiikka tuotteista ja korkeasta laadustaan. Kotimaisuus näkyy jo brändin nimessä. VAJA pysyy Suomessa tekijöiden käsissä nyt ja tulevaisuudessa.

 

Panen silmät kiinni ja sukellan ajatuksissani takaisin kuvitteelliselle pääsiäisseikkailulle. Noitien maailmassa matot voivat olla pöytäliinoja, astioita voi kattaa väärinpäin ja käärmeliemen voi hörpätä lattialla pötkötellen. Astioiden ajaton koristeellisuus toimii rohkeana sekoituksena kattauksessa. VAJA Finland pääsee mukaan leikkiin.

 

Tämä oli minun pääsiäisinspiraatio. Seuraa rohkeasti omaasi!

 

www.vaja.fi