Unelmakoti Skånessa

Peter Nilssonin ja Ingrid Brolinin koti sijaitsee Skånen luoteisosassa. Muutamia vuosia sitten pariskunta rakensi sinne unelmien ”Stora Hult” -nimisen kotinsa.

 

Omakotitalon sijaintipaikka oli Peterille sekä Ingridille jo ennestään tuttu. Pariskunta ei miettinyt pitkään, kun tontit tulivat myyntiin kyseisessä paikassa – ostopäätös syntyi nopeasti ja epäröimättä. Sen sijaan tuleva koti syntyi hitaasti, syvien pohdiskelujen tuloksena. Peter ja Ingrid vierailivat tontilla eri kellon- ja vuodenaikoina selvittääkseen auringon liikkeet ja valon muutokset. Tulevan talon suunnitteli pariskunnalle heidän toiveidensa mukaan vävy Jonas Olsson.

 

Lopulta talo, jossa sisätila vaihtuu sujuvasti ulkotilaan, on valmis. Materiaaleina on käytetty paljon lasia ja puuta. Viimeksi mainittua ei tarvitse huoltaa lähes ollenkaan joten se vanhenee luonnollisen kauniisti. Talossa on riittävästi tilaa lapsenlapsille, talon emännän kangaspuille sekä studiolle. Tilaa riittää myös Grållan-nimiselle hevoselle, tenniskentälle sekä aurinkoenergialla lämpenevälle altaalle. Asukkaat kutsuvat kotiaan nimellä ”Petit Provence”, koska sitä ympäröivät runsaat pensaat ja kivimuurit, niitty ja puut.

 

Peterin ja Ingridin mukaan kodissa on helppo ja hyvä olla, se on kaunis sekä sisältä että ulkoa. Ympäri taloa löytyy hiljaisia soppia, joihin voi suojautua Skånen toisinaan kovilta tuulilta nauttimaan vaikkapa lasin viiniä. Asukkaat pitävät myös valon liikkeitä kodissaan eri vuorokauden aikoina sanoinkuvaamattoman kauniina. Talosta tuli juuri sellainen, mitä pariskunta kauneimmissa unelmissaan toivoi.