Tunnelmia Mikkelin Asuntomessuilta

Vuoden 2017 Asuntomessut järjestetään Mikkelissä, upeassa miljöössä Saimaan rannalla. Pääsin tutustumaan alueeseen ja osaan kohteista ennakkoon ja jaankin teille nyt hieman maistiaisia messuista.

 

                 

 

Kirkonvarkauden asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut luonto ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tontit ovat väljiä ja luonto sekä maisema on haluttu säilyttää mahdollisimman koskemattomana. Ympäröivä luonnon kasvillisuutta on jatkettu myös talojen pihoille ja istutettua kunttaa näkyi useammallakin tontilla. Tämä totuttua suuremmassa roolissa oleva luonto taisi ollakin yksi suurin tekijä sille, miksi messut tuntuivat erityisen onnistuneilta tänä vuonna.

 

           

 

Messualue on jaettu neljään erilaiseen ja erihintaiseen korttelialueeseen ja se onkin houkutellut mukaan hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia perheitä. Messuvieraan kannalta se tarkoittaa sitä, että alueella on esillä monenlaisiin elämäntilanteisiin soveltuvia asumismuotoja. Kaiken kaikkiaan esillä on 31 kohdetta, joista suurin osa pientaloja, mutta mukaan mahtuu myös paritalo sekä Ankkuriranta-rivitalokohde, jonka asunnot ovat kaupungin vuokra-asuntoja.

Värimaailma sisustuksissa oli tänä vuonna tummanpuhuva ja mustia seinäpintoja ja keittiöitä näkyi erityisen paljon. Musta ja tummanharmaa oli suosittu väri myös julkisivuissa, kuvassa vaalea poikkeus kohde 24, MinunVALO.

 

                

                 

               

 

Kylpy- ja saunatilojen pinnoissa näkyi mikrosementtipintojen lisäksi kauniita isoja, hiekansävyisiä laattoja.

              

               

            

 

Raikkaan vaalea poikkeus sisustuksen suhteen oli kohde 19, Muuramen Helmi.

           

 

Tässä pieni maistiainen messuista, palaan asiaan vielä muutamalla tarkemmalla kohde-esittelyllä. Oletko sinä menossa messuille tänä vuonna?

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki