Talo vuokrasijoittajille Tallinnassa

SpaceCube-kerrostalon pienasunnot kunnostetaan asuntosijoittajia silmällä pitäen. Talo sijaitsee Mustamäellä, Tallinnan Teknillisen Yliopiston läheisyydessä. Alueella opiskelee ja työskentelee joka päivä yli 20 000 oppilasta, nuorta asiantuntijaa sekä tieteentekijää.

SpaceCube-talo ei ole täysin uusi rakennus, vaan kyseessä on entisen Neuvostoliiton ajalta peräisin oleva puhelinkeskus. Rakennus uusitaan kokonaan ja päälle rakennetaan yksi lisäkerros. Taloon tulee moderneja loft-asuntoja.

Katolla olevat aurinkopaneelit takaavat talolle pienen energiankulutuksen, joten asuntojen yhtiövastikkeet ovat matalia. Talon kellarikerroksessa sijaitsee kaikkien käytössä oleva pyykkitupa.

Asuntojen koot ovat 19,7–35,7 neliötä. Neljännen kerroksen parvellisten asuntojen huonekorkeus voi yltää jopa 4,7 metriin. Myös parvella mahtuu seisomaan vapaasti.

Asunnon ensimmäisessä kerroksessa on pieni avokeittiö olohuoneineen.

Parvella sijaitseva makuuhuone.

Kylpyhuone on heti sisäänkäynnin vieressä.

Lukuun ottamatta yhtä suurempaa asuntoa, ylimmän kerroksen asunnot ovat yksitasoisia, pieniä kaksioita. Scandium Kinnisvaran rakennuttama talo valmistuu keväällä 2018. Rakennuttaja arvioi asuntojen vuokratuotoksi yli seitsemää prosenttia.