Sisustusvuosi 2017 pähkinänkuoressa

Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä ja on aika tarkastella, mitä kaikkea sitä tulikaan puuhattua sisustuksen saralla vuonna 2017. Vaikka vuosi piti sisällään ison määrän mielenkiintoisia töitä ja suurenmoisia projekteja, oli merkityksellisin saavutus itselleni Uudenkaupungin Vanhat Talot ry:n kustantaman kirjan valokuvaaminen. Pääsin ikuistamaan kotikaupunkini vanhoja taloja ja koteja kansien väliin sekä samalla naulaamaan oman nimeni tämän rakkaan kaupungin historiaan – käsittämättömän upea tunne!

Toinen merkityksellinen asia oli yritykseni toiminnan laajeneminen pääkaupunkiseudulle. Vaikka toiminta siellä on vielä melko pienimuotoista, jostain on aloitettava ja askel oikeaan suuntaan oli asunnon hankinta Helsingistä. Vuoden aikana tästä pikkuruisesta kaupunkikodista tuli tärkeä ja vaikka tällä viikolla tavarat kannettiin jo astetta isompiin neliöihin, tulee tämä pieni ”ensiasunto” säilyttämään paikkansa sydämessäni aina.

Oman messuosaston stailaaminen Uudenkaupungin Minifarmi & Kukkamessujen päälavaksi toukokuussa oli sekin eräänlainen mukava virstanpylväs, jota muistelee mielellään jälkikäteen.

Ei ehkä yhtä kouriintuntuvaa tai ammatillisesti merkittävää, mutta itselle silti tärkeä asia, oli kotimme takapihan liuskekiviterassin sekä istutusaltaiden suunnittelu ja valmistuminen. Samalla vuonna 1934 rakennettu talomme sai vihdoin uuden, kauniin maalipinnan. Tämä on ollut ajatuksissa työn alla jo vuosia, mutta konkreettisesti se valmistui vasta viime kesänä.

Kiva detalji, mitä muistella jälkikäteen, oli myös kutsu Modernisti Kodikas -blogin Kertun houstaamien Designtarinoiden podcast-vieraaksi. Nauhoitukset olivat Rähinä Recordsin studiolla heinäkuun lopussa ja marraskuussa oma jaksoni tuli ulos kuunneltavaksi. Olihan se aika jännää päästä studiolle ja samalla pikaisesti Iso-H:n kainaloon. Jakson voit halutessasi kuunnella tästä.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, oli kunnia tulla valituksi marraskuussa perustetun Sisustusterapiaa ry:n varapuheenjohtajaksi. Uunituoreen sisustusalan yhdistyksen tarkoitus on yhdistää sisustuksen, muotoilun, arkkitehtuurin ja rakennus- sekä viherrakennusalan ammattilaisia sekä ansioituneita harrastajia. Mikä mahdollisuus ja kunnia – olen otettu.

Mikä vuosi, mitkä mahdollisuudet! Nöyränä kiitän näistä saamistani mahdollisuuksista ja kiitos myös teille rakkaat lukijani, joiden kanssa olen saanut jakaa tämän upean vuoden. Ensi vuonna jatketaan hiukan uusilla kuvioilla, kun Kotikiikarissa-blogi jatkaa kahden postauksen tahdilla kuukaudessa. Pysyttehän mukana ensi vuonnakin ja oikein ihanaa sisustusvuotta 2018 itse kullekin!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki