Rinta rottingilla

Ikean huhtikuussa myyntiin tulleesta Stockholm 2017 -mallistosta kotiimme pääsi tämä hiukan 70-lukuisuuttakin henkivä rottinkinen sohvapöytä/penkki.

 

Ensimmäinen Stockholm-mallisto Ikealta lanseerattiin vuonna 1984. Sen jälkeen jokainen, 2-3 kertaa vuodessa ilmestyvä, uusi mallisto on eronnut aikaisemmista, mutta yksi yhteinen piirre niillä kaikilla on ollut -modernin skandinaavinen muotoilu. Viimeisin, IKEA STOCKHOLM 2017 – mallisto, toi markkinoille 47 uutta sisustustuotetta, joiden luonnollisissa väri- ja materiaalivalinnoissa skandinaavinen valo ja luonto ovat olleet tärkeitä inspiraation lähteitä. Uuden malliston kerrotaan edustavan myös nopeatempoisen nykyelämisen vastakohtaa, jossa tuotteiden laatu syntyy rauhallisesta valmistusprosessista.

 

 

Tämän malliston kalusteista iskin heti silmäni tähän rottingista ja massiivisaarnesta valmistettuun sohvapöytään. Sen viimeistelty ja vähäeleinen muotoilu puhuttelee ja se sopii täydellisesti viherkasvivillityksen kouriin joutuneen bloggarin kotiin kukkapöydäksi.

 

Pöytä asettui makuuhuoneen yhteydessä olevan oleskelutilan ikkunan eteen ja se sopiikin materiaaleiltaan ja tunnelmaltaan hienosti yhteen vanhojen kierrätyskeskuksesta haettujen safarituolien pariksi. Krominen tuuletin on vanhassa talossa kesän tullen erittäin tarpeellinen viilennyksen kannalta, mutta vähän jo naurattikin, miten se viimeisteli huoneen siirtomaahenkisyyden. Puuttuu vain viidakkoveitsi ja – kypärä. 

 

Kyseiseen mallistoon kuuluu muuten myös samoista materiaaleista valmistettu kaappi, joka tuntuu hullaannuttaneen koko netin sisustusrintaman. Ensimmäinen erä kaapista taidettiin myydä tavarataloista loppuun jo ensimmäisten päivien aikana, mutta eiköhän niitä lisää tule, kun mallisto ei ollut kuitenkaan mikään limited edition. Joko sinä kävit katsastamassa kyseisen malliston ja tuliko tarpeita hankittavaksi? 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki