Pukeutumishuoneen matkatuliaiset

Lomareissuilta on mukava tuoda tuliaisina jotain, jota katsomalla loma palaa ajoittain mieleen myöhemminkin. Matkatavaroiden volyymi ja paino rajoittavat kuitenkin melko tehokkaasti hankintojen kokoa, joten niiden on syytä olla sekä pieniä, että kevyitä.

Parin vuoden takaisella Etelä-Ranskan matkalla poikkesimme ohimennen sinapistaan tunnetun Dijonin kaupungin antiikkitorilla. Siellä aikamme vanhoja tavaroita ihasteltuamme, löysin kojun jossa myytiin vanhoista aikakauslehdistä poimittuja mainoksia. Mainokset olivat jaoteltu aihepiireittäin ja muotiin sekä kosmetiikkaan keskittyneen laatikon uumenista löysin kaksi Lanvinin mainosjulistetta vuosilta -52 ja -55. Julisteet olivat paitsi aivan ihanat ja vanhat, ne myös täyttivät loistavasti hyvän matkatuliaisen kriteerit. Kappalehinta 12€, ei kaatanut matkabudjettia ja litteinä ja kevyinä ne mahtuivat hyvin matkalaukkuun.

Kotona kehystin mainokset valkoisiin kehyksiin ja asettelin ne tauluiksi pukeutumishuoneen seinälle vaatelipaston päälle. Siellä ne täydentävät hyvin kyseisen tilan tunnelmaa ja muistuttavat kivasta matkasta aina katseen niihin osuessa. Tällaiset kohtalaisen uniikit, mutta silti edulliset jutut ovat itselleni ehdottomasti niitä parhaita löytöjä ja muistoja.

 

Yksi, vähän vastaavanlainen, matkamuisto kulkeutui Suomeen vuosia sitten Pariisin Porte de Clignancourtin antiikkitorilta. Olin bongannut ennen matkaa kotimaisesta sisustuslehdestä jutun, jossa esiteltiin kyseistä toria ja kuvituksena jutussa esiintyi ihana, metallinen antiikkilaatta. Luulin laattaa vanhaksi katukyltiksi ja päätin etsiä matkalta sellaisen myös itselleni.  Lehdestä repäisty kuva takataskussa, metsästin sitten antiikkitorilla kyseistä kylttiä ja viimein lukuisten kyselyjen jälkeen löysimme pienen liikkeen, missä näitä vanhoja kylttejä oli myynnissä. Näytin myyjälle lehden kuvaa ja hämmästys oli suuri, kun hän kaivoi kylttipinosta juuri samaisen lehteen kuvatun kyltin. Osoittautui, että kyltti olikin vanha koiranäyttelyn toinen palkinto eikä katukyltti ollenkaan. Yhtäkaikki, kyltti riippuu nyt kotimme olohuoneen seinällä muistuttamassa Pariisin reissustamme. Viereinen paviaanitaulu on muuten matkamuisto Etelä-Afrikasta, mutta se onkin jo toinen tarina.

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki