Pehmennä tekstiileillä

Pitkän verhottoman ja melko tekstiilittömän sisustuskauden jälkeen, tervehdin ilolla suuntausta kankaiden ja pehmeyden palaamisesta kotiemme sisutuksiin. Vaikka itsekin suosin selkeyttä ja puhtaita linjoja, pidän kuitenkin verhojen ja pöytäliinojen tuomasta kodikkuudesta sekä värikkäiden itämaisten mattojen tuomasta lämmöstä.


Vaaleat, suorat sivuverhot tuovat huoneeseen juuri oikeanlaista pehmeyttä, varastamatta silti huomioita ikkunoista aukeavalta maisemalta. Suoriin sivuverhoihin saa helposti näyttävyyttä ja ryhtiä, kun yläkäänteeseen ompelee leveän laskosnauhan, jolloin verhot poimuttuvat kauniimmin. Kun vastaavasti alakäänteen ompelee 10-12cm leveäksi ja kolminkertaiseksi, saa verho painoa sen verran, että se laskeutuu nätisti. Vaaleanharmaa väri verhoissa nostaa ne irti valkoisesta seinästä juuri sopivasti, säilyttäen silti vaalean perusilmeen.


Pöytäliinoissa tykkään isoista, maahan asti laskeutuvista malleista, mutta koska niin isoja ei oikein saa valmiina, olen korvannut liinan tässä ohuella tummanharmaalla, pellavaisella parisängyn päiväpeitteellä.


Ruokailuryhmän alle mattoa valitessa kannattaa kiinnittää huomioita maton kokoon. Useimpiin isoihin ruokailuryhmiin sopivan kokoinen matto olisi 2x3m, jolloin ruokapöydän tuolien jalat pysyvät maton päällä, vaikka istuja siirtää tuoliaan taaksepäin. Liian pieni matto, on paitsi hassun näköinen, myös varsin epäkäytännöllinen. Kuvan puuvillainen valkoinen matto, ei ole tietysti järkevä valinta pienten lasten perheeseen, mutta näin aikuisten kesken se vielä menettelee.


Väriä ja lämpöä tilaan olen tuonut suurella villaisella itämaisella matolla, jonka punainen väri toistuu huoneessa olevassa taulussa. Kovaa metalliverkkoista tuolia olen vastaavasti pehmentänyt matkamuistona tuodulla taljalla. Yksinkertaista ja selkeää, mutta silti ei kylmää ja kalseaa. Tervetuloa tekstiilit!

–tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki