Parhaat vinkit mökkituliaisiksi

Saitko kutsun mökille, ja mietit mitä viedä tuliaisiksi isäntäväelle? Tikkataulu tai mölkky saattaa ilahduttaa, mutta astetta mietitymmät tuliaisvinkit löydät täältä!

1.     Kokoa viemisiksi tyylikäs saunatarvikekokonaisuus. Pellavaisia laudeliinoja tai käsipyyhkeitä ei voi koskaan olla liikaa. Kotimaiset Lapuan Kankureiden pellavapyyhkeet kuivaavat pienet ja isommat kädet hetkessä ja pehmeäksi pestyt laudeliinat tuntuvat mukavilta pepun alla löylyssä. Luonnonharjaksinen saunaharja ja tervantuoksuinen palasaippua ovat edullisia, mutta mukavia viemisiä. Astetta fiinimpään kokonaisuuteen voi yhdistää tyylikkään, nestemäisen Lothantiquen Marseille-saippuan, joka sopii päivittäiseen käyttöön kaikille ihotyypeille. Saunatyyny viimeistelee rennon saunahetken ja froteisilla tohveleilla kelpaa kävellä kylmilläkin pinnoilla peseytymisen jälkeen.

2.     Ruoka- ja juomatuomiset ovat varmasti jokaiselle mieluisia, mutta etenkin jos isäntäväki tunnetusti harrastaa ruokaa, kannattaa koriin kerätä hiukan erilaisempia herkkuja ja tarvikkeita. Nicolas Vahen barbequeketsuppi sopii lihaan, makkaraan sekä marinadeihin. Fleur de Sel -savustettu suolankukka on täydellistä lohen, äyriäisten, lihan, vihanneksien ja kermaisten kastikkeiden kanssa. Upeat, pitkävartiset messinkilusikat sopivat tarjoiluun ja Marimekon Tiara-servetit rentoon ruokailuun.

Helsingin Punavuoressa toimivan pienpaahtimon Kaffa Roasteryn Espresso Inferno on niin tummaksi paahdettu kahvi, että maku puskee läpi makeimmankin höyrytetyn maidon. Alessin Parrot-korkkiruuvi on käsinkoristeltu ja sillä avaa niin viinipullot kuin perinteiset kruunukorkitkin.

3.     Kesällä ja lomalla on aikaa lukea. Suuri mökkikirja auttaa mökkiläistä selviytymään vapaa-ajan asunnon huollosta ja sen tavallisimmista korjaustöistä. Sen ohjeet ovat “jokamiehelle” tarkoitettuja, mutta kirjasta löytyy tarpeellista tietoa myös ammattilaisille.

Kun vesi tulee keittiöön ämpärissä kantamalla ja lähikaupan eksoottisin yrtti on basilika, voi mökin arki pyöriä helposti makkaran ja fetasalaatin ympärillä. Mökin keittokirja inspiroi ottamaan kaiken irti mökkeilystä, laittamaan herkullista arkiruokaa tuvan keittokomerossa sekä kokkaamaan kokonaisia aterioita ulkona. Dekkarit kuuluvat kesään – lomalla on vihdoin aikaa aloittaa vaikka Leena Lehtolaisen Maria Kallio -kirjasarja.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki