Origamikurkia joulukuuseen

Viikonloppuna pikkujoulukuuseen lennähti joukko erivärisiä, origamipaperista taiteltuja paperikurkia.

Vähintään kerran vuodessa minut valtaa ihmeellisen voimakas tarve taitella origameja. Paperikurkia, papukaijoja, norsuja, kuusia, mitä näitä nyt on. Tämä on hieman ristiriidassa sen kanssa, että origamien taittelu mielletään tarkaksi ja huolellisuutta vaativaksi puuhaksi ja toinen nimeni ei varsinaisesti ole pitkäjännitteisyys. Siitä huolimatta en voinut vastustaa kaupassa värikästä origamipaperinippua, vaan tartuin jälleen kerran haasteeseen yrittää taitella paperista upeita paperieläimiä.

No niinhän siinä kävi kuten aiemmillakin kerroilla. Ensimmäinen lintu oli vielä työstetty ajan kanssa rauhassa ja taitteet kohdistettu huolella paikoilleen.  Toinen lintu valmistui jo puolet nopeammassa tahdissa ja kun pääsin viimeiseen lintuun, olivat paperien kulmat limittäin jo monta milliä. Mutta mitäpä tuosta, kauniilta ne omaan silmään näyttävät, eikä pieni kulmien limitys taida valmiissa linnussa niin selvästi näkyä. Taittelua se kyllä hieman haittaa.

Innoissani kasasta valmiita lintuja, ripustin ne koristamaan pikkujoulukuusta ja kuljin sen jälkeen kuusi sylissäni ympäri kotia miettien, mihin nurkkaan kuusi parhaiten sopisi. Aika moneen kohtaan näemmä.

Jos sinua kiinnostaa kokeilla origamien taittelua, on tuo kurki hyvä ja helppo eläin aloittaa. Taitoksia ei ole tuhottomasti, eivätkä viimeisimmätkään taitokset ole hurjan pieniä. Kurjessa ei myöskään ole taiteltavana yhtään tuhottoman vaikeaa käännettä, joihin olen joskus törmännyt haastavammissa töissä. Niissä joudun katsomaan samaa kohtaa youtube-tutorialissa kymmenen kertaa, ennen kuin aivoni ymmärtävät, mikä kulma kääntyy mihinkin ja milloin.

Mikäli sinulla ei ole saatavilla valmista origamipaperia, käy taitteluun tavallinen ruskea voimapaperikin. Hätätapauksessa voi harjoitella myös vaikka tavallisella kopiopaperilla, kunnes homma hoituu jotenkin, eikä susikappaleita tule enää niin paljon.  Netistä löytyy origamien taittelusta monia opetusvideoita niin aloittelijoille, kuin edistyneimmillekin.  Tärkeintä on huolellisuus ja hyvät hermot. Jos ei niitä ole, voit tehdä niin kuin minä – taittele silti!

Kivoja taitteluita!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki