Onnen ikuistaminen on kokopäivätyötä

Luovan työn tekijöiltä kysytään usein mistä he saavat innoituksensa ja inspiraationsa. Omalta osaltani tähän on tavattoman helppo vastata – ihan jokapäiväisestä elämästäni. Ammennan ideoita ympäristöstäni taukoamatta, kävelylenkkien varrelta kauniissa kotikaupungissani, tv-ohjelmien lavastuksista, kahviloiden tunnelmista tai vaikkapa ihmisten pukeutumisesta. Tämänkertaisesta valtavasta inspiraationpuuskasta vastasi Turun taidemuseo.

 

 

Turun taidemuseon kansallisromanttinen graniittilinna on nähtävyys jo itsessään, mutta tällä kertaa tarkastelin, itse näyttelyn ohella, etenkin sen remontin jäljiltä uudistettuja sisäpintoja. Miten kaunis, vihertävään taittava, harmaa maalisävy löytyykään seinistä heti sisääntuloaulasta. Ja miten hienosti väri sopiikaan yhteen vanhan, jo hiukan punertavaksi patinoituneen tammimosaiikkiparketin kanssa.

 

Asia jota arvostan ja odotankin, on se, että tämän kaltaiset arvorakennukset sisustetaan myös arvoisellaan kalustuksella. Siksi näiden vanhojen, mutta kauniisti ikääntyneiden Jacobsenin Swan-tuolien säilyttäminen myös remontoidussa museossa miellytti erityisesti. Toisaalta tuolien pariksi valitut ruotsalaisen huonekalujätin pöydät ja valaisimet vastaavasti kummastuttivat. Ymmärrän, että kurja taloustilanne vaikuttaa kaikkiin, mutta silti, auts! Vierailupäivänämme, viimeistä päivää esillä oleva, Jacques Henri Lartiquen valokuvanäyttely, sen sijaan oli kerrassaan mahtava ja sen mustavalkoiset, Rivieralla 1920–50 luvulla kuvatut, mustavalkoiset teokset kerrassaan hurmaavan elämäniloisia. Jäi hyvä mieli pitkäksi aikaa.

Päivän toinen ilon ja ihastuksen aihe oli vuosina 1965–1967 rakennettu, modernistinen Wäinö Aaltosen museon museorakennus sekä sen sisääntuloaulasta bongatut Mies van der Rohen Barcelona-tuolit. Niiden alla makaava, iso ja muhkea berberimatto kelpaisi myös -ah miten kaunista! Sovittaisiinko niin, että jos nyt Wäinö Aaltosen museokin haluaisi vaihtaa kalusteensa, niin järjestäisi vaikka huutokaupan noille vanhoille kalusteille. Yksityisesti minulle! Kiitos!

 

-tuija-

 

Lue lisää:

Mummonmökki modernein maustein

Uusi ilme eteiseen

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki