Mikrosementillä ilmettä kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneisiin on laatoituksen rinnalle viime vuosien aikana saatu erilaisia laastipintoja, joista esittelen niistä nyt yhden – mikrosementin.

Tähän 70-lukuisen omakotitalon kylpyhuoneeseen suunnittelin laatoituksen lisäksi ilmettä tuomaan kaksi harmaanruskeaa mikrosementtipintaa. Toisen kylpyammeen taakse lyhentämään hieman pitkän mallista kylpyhuonetta ja toisen korostamaan koteloitua seinäosuutta, johon suunnittelemani tammiviiluinen kaapisto sijoittuu.

 

No mitä mikrosementti sitten on ja miten sitä käytetään? Mikrosementti on erikoissementistä, runko-ja lisäaineista sekä hartsista ja pigmenteistä koostuva hienojakoinen, värillinen mikrotasoite, joka sopii lattioiden, seinien, työtasojen tai vaikkapa keittiön välitilojen kunnostamiseen, pinnoittamiseen sekä koristeluun. Värikartasta löytyy kymmeniä sävyjä ja erityisesti harmaan eri sävyillä päästään helposti aidon betonipinnan tunnelmaan. Tässä kylpyhuoneessa käytettiin sävyä Gris Claro. Teräsliippaus ja asentajan työtekniikka antavat mikrosementille sen elävän ja aina uniikin pinnan.

 

Tuote sopii mille tahansa kovalle pinnalle sekä ulos että sisälle, kuiviin ja kosteisiin tiloihin ja tuote voidaan liipata myös vanhan laatan päälle, mikäli laattapinta on kauttaaltaan ehjä ja sen alle tehty vedeneristys on varmuudella kunnossa.

Mikäli tuotetta käytetään lattiapintoihin, vanhojen laattojen päälle tai pehmeälle alustalle, täytyy pohja tasata ja kovettaa ennen hienon mikrosementin levitystä kahteen kertaan karkeammalla mikrotasoitteella. Karkeampi tasoite sekä kovettaa alustan että hävittää laattasaumat, jolloin lopputulos hienomman mikrosementin jälkeen näyttää täysin saumattomalle.

 

Mikrosementtipinnan tekeminen ei ole vaikeaa, mutta hieman kokemusta tasoitustyöstä se vaatii. Hienojakoista betonipinnoitetta voidaan käyttää myös suoraan vedeneristeen päälle, mutta koska lopullinen kerrospaksuus on vain muutamia millejä, tulisi vedeneristeen olla levitetty lyhytnukkaisella telalla, eikä vedeneristeen pinnassa saisi olla harjanteita.

Työstettäessä mikrosementti sekoitetaan akryyliin ja liipataan teräslastalla haluttuun pintaan. Akryylin ansiosta pinnoite on luja ja erittäin kestävä mutta kuitenkin myös joustava. Pinnoitteen kokonaispaksuus on valmiina vain muutamia millimetrejä. Kohteesta riippuen, lopullinen pinta voidaan lakata polyuretaanilakalla puhtaanapidon helpottamiseksi.

 

 

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki