Menovinkki taiteen ystävälle – Rut Brykin juhlanäyttely

Nyt jos koskaan kannattaa suunnata Espoon modernin taiteen museoon Emmaan. Taiteilija Rut Brykin Taikalaatikko-näyttely on huikean hieno ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.

 

Tapiolassa sijaitseva Espoon modernin taiteen museo Emma tarjoaa upeat puitteet

Rut Brykin 100-juhlanäyttelylle. Modernin keramiikkataiteen uudistajana tunnetun taitelijan näyttelyssä on esillä noin 200 teosta.

Uniikit taideteokset on koottu pääasiassa Tapio Wirkkala Rut Bryk-säätiön kokoelmasta, sekä yksityisistä kokoelmista.

 

 

Laaja näyttely tarjoaa paljon katseltavaa. Näytteillä on monipuolisesti eri työmenetelmillä tehtyä taidekeramiikkaa. Erityisesti teosten pikkutarkat yksityiskohdat saivat tämän tytön huokailemaan ihastuksesta.

 

 

Näyttelyssä on mukana todella vaikuttavia reliefejä ja veistoksellisia tilateoksia.  Keraamisten töiden lisäksi esillä on myös kuvituksia ja taidegrafiikkaa.

 

 

Tähän hienosti toteutettuun ja inspiroivaan näyttelyyn kannattaa suunnata pidemmältäkin, ja varata siihen reilusti aikaa. Syksyllä sama näyttely siirtyy Oulun taidemuseoon, jossa se on esillä 1.10.2016 – 15.1.2017.

 

Rut Bryk Taikalaatikko Emmassa 12.5. – 4.9.2016.

 

www.emma.museum

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Joanna Ekberg

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä. Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!

Näytä kaikki