Marmorikantinen pöytä

Sulo Vilen -syndrooma iski taas allekirjoittaneeseen ja vähän ennen joulua kannoin kotiimme (lue mies ja kaksi poikaamme kantoi) ihanaakin ihanamman marmorikantisen, pyöreän pöydän.

Muistatte varmaan vielä taannoin, pari vuotta sitten maalaamalla tekemäni ”marmoripöydän”? Vanha biedermeier pöytä sai silloin pintaansa isomman kannen, jonka maalasin marmorointitekniikalla muistuttamaan Carrara-marmoria. Ohjeet ja juttu löytyvät täältä.


Tähän asti tämä valemarmoripöytä on toiminut hyvin, mutta kun vihdoin kroonisen nettikirppismetsästyksen tuloksena löytyi kivikantinen pöytä, jonka hintakin oli kukkarolle sopiva, siirtyi vanha pöytä Helsinkiin ja uusi kaunistus koristaa nyt aamiaisnurkkaustamme.

Pöydän kivikansi on kauniin beigen sävyistä marmoria ja jalka valkoiseksi maalattua lasikuitua. Keskeltä jalkaa löytyy messinkinen yksityiskohta. Jalan maali oli ajan saatossa kellastunut pahoin ja se sai koko pöydän aluksi näyttämään hiukan surulliselta. Ehdin jo hetken kauhistella ostosta, mutta onneksi uusi raikkaan valkoinen maalipinta pelasti tilanteen ja nyt olen oikein tyytyväinen.

Kuten olette ehkä oppineet huomaamaan, en tee mielelläni ihan uusia ostoksia, vaan metsästän vanhaa ja vintagea, mutta myös teen ja tuunaan itse paljon. Rahan säästö on tietysti aina hyvä motivaattori, mutta se ei ole ainoa syy. Saan vain niin paljon paremman mielen itselleni, kun löydän etsimäni kalusteen käytettynä. Mitä pitempi metsästysaika, sitä paremmalta palkinto maistuu! Tällaisten 125 cm halkaisijaltaan olevien marmorikantisten pöytien hinnat liikkuvat uusina helposti tuhansissa euroissa, mikäli merkki on vähäänkään nimekäs. Nyt pöydän hinta jäi reiluun sataseen – hyvä löytö, sanoisin!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki