Löyly – arkkitehtuurin taidonnäyte Helsingin Hernesaaressa

Tekeekö mieli saunoa, syödä, tai paistatella päivää upeissa merimaisemissa?

Siinä tapauksessa kannattaa käydä kokemassa Hernesaaren rannan tuorein vetonaula Löyly, joka on sanalla sanoen upea ja vertaistaan vailla.

Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian perustama Löyly on yleinen designsauna, ravintola ja samalla myös Suomen suurin näköalaterassi.

Hulppean rakennuksen, jossa silmä lepää ovat suunnitelleet Avanto Arkkitehdit Oy:n Ville Hara ja Anu Puustinen. Rakennuksen komea hulmu on rakennettu kotimaisesta FSC-sertifioidusta puusta.

Paikka tarjoaa hienot puitteet paistatella päivää. Terassipinta-alaa on yhteensä yli 1800m2.  Eri tasoilla olevilta ja osittain meren päälle rakennetulta terassilta aukeaa kauniit näkymät, joita kelpaa katsella.

Kahvila-ravintolan sisustus on skandinaavisen pelkistetty ja puupinnat pääsevät sielläkin hienosti oikeuksiinsa. Ulkotilojen kalustus jatkaa samaa yhtenäistä linjaa. Houkuttelevia oleskeluryhmiä on mistä valita.  

Saunaosasto jäi tällä kertaa kokematta, mutta kävin Löylyn kotisivuilla kurkkimassa ja lupaavalta näyttää sekin. Tarjolla on savusauna ja perinteinen puusauna.

Yleisen saunan lisäksi voi saunoa myös yksityisessä saunassa ja mereen pääsee pujahtamaan ympäri vuoden.

Ainutlaatuista arkkitehtuuria, saunan ja puun tuoksua, kulinaristisia nautintoja ja merimaisemia. Eihän tätä paikkaa voi kuin suositella!

 

Löyly

Hernesaarenranta 4
00150 Helsinki

www.loylyhelsinki.fi

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Joanna Ekberg

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä. Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!

Näytä kaikki