Liuskekiviterassi muuratulla istutusaltaalla

Jokin aika sitten kerroin  suunnitelmistamme tehdä takapihalle liuskekiviterassi ja asia lähtikin vireille varsin nopealla aikataululla, koska talo tarvitsi ympärilleen uuden salaojituksen. Terassin yhteyteen, portaiden eteen muurattiin samalla kertaa pitkään toiveena ollut, kiinteä istutusallas.


 

Homma aloitettiin kuorimalla nurmikko pois tulevan kiveyksen alta ja samalla kaivettiin ylös portaiden edessä olleen vanhan istutusalueen litimärkä multa. Multa vaihdettiin kauttaaltaan soraan ja kivituhkaan ja koska  onneksemme talomme seisoo lähelle maanpintaa ulottuvan valtavan kallion päällä, ei maata tarvinnut paljon vaihtaa.  Googlailimme myös pari iltaa netistä erilaisia tapoja rakentaa istutusallas ja päädyimme lopulta muuraamaan altaan kevytsoraharkoista. Suurin työ oli saada ensimmäiset harkot asennettua täysin vaateriin sekä sahata harkot valmiin altaan mittoihin. Sen jälkeen työ eteni kuitenkin varsin nopeasti. Harkkoja kului meillä muistaakseni kolmisenkymmentä. Sainpas tämän kuulostamaan siltä kuin olisin huhkinut tuolla hiki hatussa – todellisuudessa ei mulla kulunut kuin suu neuvoja jakaessa ja silmät ihastellessa  :). 

 

Allasta ei muurattu kiinni seinään saakka, vaan altaan ja seinän väliin jätettiin pieni tuuletusrako ja saipa seinä suojakseen samalla myös patolevytyksen. Kun kaikki harkot oli muurattu ja laasti kuivunut, liipattiin altaan pinta vielä hienommalla tasoitteella sileäksi. Lopuksi komeus maalattiin Teknoksen valkoisella Siloksan Facade-maalilla. 

 

Tässä ennen/jälkeen kuvat alueesta. Mielestäni lopputulos istuu hienosti vanhan talon tyyliin ja istutusallasta ei heti arvaisi  jälkeenpäin rakennetuksi. Homma ei tietysti lopu tähän, vaan vanhassa talossa on aina hommaa. Seuraavaksi talo saa uuden ulkomaalipinnan ja noita vanhoja portaitakin täytyy vähän fiksata. Onneksi on kesää jäljellä! 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki