Leikki-ja askartelutilaa yläkerran aulaan

Yläkerran aulatilat jäävät usein perheissä vähän paitsioon ja niiden järkevä käyttö ja sisustus aiheuttavat päänvaivaa. Aulaan voidaan sijoittaa esimerkiksi television katselutila, mutta mikäli tila on alakertaan avoin ja akustiikkaan ei ole kiinnitetty eritystä huomiota, voi lopputulos olla melkoinen äänten kakofonia. Tämän kohteen yläkertaan suunniteltiin kahden pienen tytön leikki- ja askartelutila.

Pikkuneitien makuuhuoneet sijaitsevat kodin yläkerrassa ja niinpä myös niiden vieressä sijaitsevan aulan valjastaminen tyttärien yhteiseen käyttöön tuntui luontevalta. Aulaan lähdettiin toteuttamaan yhteistä piirustus- ja askartelutilaa ja pienimuotoinen remontti aloitettiin maalaamalla yksi seinistä aavistuksen lilaan taittavalla harmaalla. Tälle seinälle voidaan kiinnittää vastaisuudessa nuorten taiteilijoiden vaihtuvat taideteokset.

 

 

Työpöydäksi tytöille laitettiin, jo perheestä valmiiksi löytyvä, iso Artekin pyöreä ruokapöytä, jonka jalat vaihdettiin vain matalampiin. Isovanhempien vanha, 50-luvun sohvakalusto sai uuden elämän ja jatkoaikaa, kun se verhoilutettiin uudelleen harmaalla villahuopakankaalla. Nämä sirot ja muotokieleltään yksinkertaiset kalusteet sopivat hyvin mittasuhteiltaan pieneenkin tilaan.

 

 

Väriläiskiksi sekä äänimaailmaa pehmentämään, seinälle asennettiin neljä eriväristä, pyöreää akustiikkalevyä. Samat vaaleanpunaisen ja roosan sävyt toistuvat yksivärisissä suorissa sivuverhoissa. Lisää pehmeyttä tilaan saatiin isoilla lattiatyynyillä, joista toiseen valittiin liila sametti ja toiseen kirjava kukkakangas. Samoja kankaita käytettiin myös sohvakaluston pienemmissä untuvatyynyissä. Pehmeyttä ja lisäakustiikkaa tilaan tuo iso muhkea, valkoinen matto. Askartelutarvikkeet ja kynät löytyvät erillisestä lipastosta.

 

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki