Kurkistuksia uuden kodin sisustukseen

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! Joulu ja uusivuosi on nyt juhlittu, ja kaikki niiden väliin jäävä aika on käytetty tehokkaasti uuden, pienen kakkoskodin kuntoon saattamiseksi. Vielä on paljon tehtävää, mutta tässä pieniä kurkistuksia yksityiskohtiin.

Aloitin homman tarttumalla maalitelaan ja maalasin olohuoneen, keittiön sekä makuualkovin seinät uuteen uskoon. Seinien maalisävykoodit perusteluineen löytyvät aiemmasta postauksesta. Olohuoneeseen hankimme uuden sohvan ja se onkin toistaiseksi ainoa uusi hankinta tähän kotiin. Sohvaa valikoitaessa oli ensijaisena kriteerinä sen käyttömukavuus ja virtaviivainen ulkomuoto jätettiin tällä kertaa toisarvoiseksi. Olen nimittäin kurkkuani myöten täynnä sohvia, jotka maksavat hyvän käytetyn auton verran, mutta niiden mittasuhteet ja ergonomia ovat päin prinkkalaa.

Tämä Decotiquen Le Grand Air -sohvan täydellisen pehmeään ja syvään syliin voi uppoutua vaikka vuorokaudeksi, ilman että yksikään raaja puutuu tunnottomaksi. Vesipestävä irtohuppu on Designers Guildin laadukasta pellavakangasta ja mahdollistaa vaalean värin käytön koiraperheessä. Laadukas vaneri/massiivipuinen runko sekä vaahtomuovi/untuvatäytteiset tyynyt viimeistelevät toivottavasti pitkäikäisen hankinnan.

Alun perin keittiön seinien piti jäädä entiselleen, mutta tarkempi tarkastelu osoitti, että myös keittiön pintoja on fiksattava ja telaan tartuttava. Koska pidin kuitenkin kovasti aiemmin seinissä olevasta vihreästä sävystä, en lähtenyt sen sävyä muuttamaan, vaan seinät maalattiin samalla vihreällä uudelleen.

Vanha keittiöön johtava oviaukko valjastettiin hyötykäyttöön ja syvennykseen kiinnitettiin Ikean tammisia hyllyjä. Hyllyille laitoin astioita sekä keittiötarvikkeita, joita käytämme usein ja lattialle jäi vielä tilaa Vippin poljinroskikselle sekä koirien juoma- ja ruoka-astioille.

Kalustus on vielä kesken ja rakentuu pikkuhiljaa vanhojen kalusteiden hakiessa paikkaansa. Olohuoneen komea takka tuo kivan fiiliksen olohuoneeseen jo nyt, joten mikäs kiire tässä on sisustellessa – tämähän on sitä parasta antia 🙂

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki