Kierrätyskeskuksen sisustusaarteita

Kierrätyskeskuksista saattaa tehdä upeita löytöjä sisustukseen pilkkahinnalla tai jopa ilmaiseksi.

 


Olen ennenkin kertonut ihastuksestani vanhoihin kalusteisiin ja siitä, että etsin usein jopa designklassikot mieluummin vintageversioina kuin ostan ne kaupasta uutena. Tässä on taustalla ilmeisen rahansäästön lisäksi, myös viehätys kalusteiden mukana kulkemiin tarinoihin. Katsastan säännöllisen epäsäännöllisesti nettikirppisten ja vintageliikkeiden lisäksi myös paikallisen kierrätyskeskuksen tarjonnan ja sieltä ovat tämänkertaisetkin aarteet aikanaan kotiimme kulkeutuneet.

 Etsin nahkaisia safarituoleja pitkään netistä, mutta aina joku muu oli nopeampi tai sitten hinta kipusi sellaiseksi etten katsonut sen olevan oikeassa suhteessa tuolien kuntoon. Kun sitten kerran nämä kaksi canvaasilla verhoilua yksilöä osuivat vastaani kierrätyskeskuksessa, otin ne mukaani vaikka niiden kunto oli melkoisen surkea. Asiaan saattoi osaksi vaikuttaa myös se, että tuolit olivat täysin ilmaisia, hah. Pesun, paikkauksen ja huppujen korjaamisen jälkeen tuolit jatkavat nyt elämäänsä meillä ja vaikka ensin ajatuksena oli verhoiluttaa ne uudelleen nahkalla, olen sittemmin luopunut ajatuksesta kokonaan.

 Seurakseen tuolit ovat saaneet, niin ikään kierrätyskeskuslöytönä kotiin saapuneen, 50-luvun tiikkisen pöydän. Pöytä on alun perin ollut ruokapöytä ja siten korkeampi, mutta koska meillä oli ennemmin tarvetta isolle sohvapöydälle, lyhennettiin pöydän jalkoja reilu parikymmentä senttiä. Pöydän kantta oli joku aloittanut hiomaan, mutta into oli lopahtanut kesken ennen kuin ensimmäinenkään selluloosalakan kerros oli saatu poistettua kokonaan viiluun asti. Ja hyvä näin, koska nyt sain pöydän kunnostettua käyttöön hyvin pienellä vaivalla. Kävin koko kalusteen läpi huolellisesti hienolla, 0000- vahvuisella teräsvillalla ja Liberonin Ring removerilla, jolloin pinnasta lähti pois niin tussijäljet kuin lakan pinnassa olleet valkoiset vesirenkaat ja pienet kolhutkin. Kertomani toimenpide on aika usein aivan riittävä kunnostus selluloosalakkapinnalle – turhan usein lähdetään poistamaan vanha lakka kokonaan.

 Kun kierrätyslöydöt on yhdistetty uuteen, moderniin sohvaan ja suoralinjaiseen Muuramen lipastoon, säilyy kokonaisuus raikkaana ja linjakkaana, eikä monen pelkäämää museofiilistä pääse syntymään.

Hyviä löytöjä!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki