Joululahjatoiveita

Enää viikko jouluun. Apua, joka vuosi tämä aika vuodesta tuntuu tulevan entistä nopeammin ja aikaisemmin. Melkein varkain. Kotona lapset ovat kirjoittaneet toiveitaan ylös ja se sai myös minut miettimään, mitä minä toivoisin lahjaksi. Listalle päätyi muutama kotia ja arkielämää piristävä toive, joista olisi iloa moneksi vuodeksi eteenpäin.

Sirkusta keittiöön

Keittiön astiakaapista löytyy lähestulkoon vain valkoisia Arabian lautasia ja kirkkaita Iittalan laseja (jos ei huomioida liian suureksi paisunutta Muumimuki-kokoelmaa…). Tyylikästä ja ajatonta, mutta ajoittain niin kovin tylsää. Viime aikoina olen innostunut värikkäistä ja kuvioiduista astioista ja viimeisin ihastus on uusi kotimainen Sirkus-sarja, jota valmistaa Vaja. Muutama kuppi, lautanen tai rasia toisivat jo kummasti ilmettä kattaukseen.

 

Himmeen ihana

Lukutoukkana tarvitsisin paremman lukuvalon joko olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Olen viime joulun X-mas Garage myyjäisistä saakka himoinnut Himmeen Filly-jalkavalaisinta. Tämä klassikko kestää aikaa ja palvelisi hyvin.

 

Kutoen hyvää

Olohuone kaipaa uuden maton. Ja kuviota pitää olla, mutta silleen sopivasti. Mum’sin Kenno-matto olisi täydellinen. 50-luvulta olevat kuningattaren siniset nojatuolit sopisivat tämän seuraan upeasti kuten ja lisäväriä tuovat värikäs tyynykokoelma. Mieltä lämmittää myös eettinen valmistus.

 

Pilviin piirtäjät

Taide on tärkeää. On se sitten maalaus, grafiikkaa, veistos, juliste, valokuva, lapsen piirustus tai jotain muuta itselle merkityksellistä. Taidelainaamosta löytyvä Kristiina Kellokoski-Ronkaisen grafiikka puhuttelee ja kiehtoo. Sijoittaisin tämän työpöydän päälle ja uppoutuisin aina ajoittain hakemaan siitä lisää inspiraatiota.

 

Henkareihin järjesty

Vaatehuone on jatkuvassa kaaoksessa ja kiireiset arkiaamut ovat päivästä toiseen toistuvia painajaisia. Jos tekisin uudenvuoden lupauksen (jälleen kerran) ja koittaisin ryhtyä hyvin organisoituneeksi henkilöksi, niin BEdesignin Lume-naulakko olisi minun pelastajani. Järjestelisin seuraavan päivän vaatteet aina edellisenä iltana tähän kaunottareen ja säästäisin aamukiireissä omia ja perheeni hermoja.

 

Lämmintä joulunodotusta kaikille!

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki