J niin kuin Joulu

Olin unohtanut tietokoneen näytölle tämän kuvan.

 

”Äiti, mikä tuo taulu on meidän eteisessä? Haluan tuollaisen”; Niila osoittaa kuvaa. Aakkoskorteista tehdyn taulun piti olla joululahjayllätys. Suljen koneen ja käännän nopeasti keskustelun toisaalle. Pikku kakkonen alkaa ja kuva unohtuu.

Tykkään peleistä, vaikka olen huono häviämään. Niila on aivan samanlainen. Aina silloin tällöin ostan kirpputoreilta rikkinäisiä pelejä, jos värit ja kuvat niissä pysäyttävät. Käytän niitä taulujen tapaan osana sisustusta.

 

 

Kokoelmani on vielä pieni, mutta tänään teen vanhoista muistipelikorteista aakkostaulun joululahjaksi. Aakkoset kiinnostavat nelivuotiasta. Niilan huoneessa on nyt Pietarista ostettu englanninkielinen aakkostaulu, joka sekoittaa vasta-alkajaa. Kun tuntee jo useita kirjaimia ja yhdistää niitä taulussa näkemiinsä kuviin on lopputulos hilpeyttä herättävä. A niin kuin omena, O niin kuin pöllö, I niin kuin jätski!

 

 

No nyt käännetään oppiminen oikeille urille näiden hienojen vanhojen Pelikon aakkosmuistipelikorttien avulla.

 

 

Taulun tekeminen on hyvin yksinkertaista; konepahvia, liimaa ja vähän mittailua, että saan aakkoset suoriin riveihin. Lopuksi teen neulalla pienet reiät yläreunaan ripustusnarua varten.

Fiilistelen lopputulosta näissä tunnelmissa.

 

 

Kääräisen taulun pakettiin. Jouluna nähdään mihin huoneeseen aakkoset lopulta asettuvat.