Hiihtolomavinkki: It’s always the Tea-Time – kansainvälinen kuvittajanäyttely Suomessa

Sunnuntain ratoksi poikkesin katsastamaan Suomeen ja Uuteenkaupunkiin viime viikolla saapuneen kansainvälisen It’s always the Tea-Time kuvittajanäyttelyn ja täytyy sanoa, etten turhaan mennyt.

 

It’s Always Tea-Time on huikea sukellus Liisa Ihmemaassa-maailmaan ja tämä näyttely on kerännyt koko viime vuoden vain ylistäviä lausuntoja. Näyttely koostuu 72 taiteilijan teoksesta ja taiteilijoita on 19 eri maasta.

 

Näyttelyn takana on Viron kuvittajien voimanainen Viive Noor, joka juhlisti omaa 60-vuotispäiväänsä kutsumalla kaikki kuvittajaystävänsä maailmalta ”teelle”. Samalla juhlistettiin satuklassikko Liisa Ihmemaassa 150-vuotisjuhlaa ja tästä sai alkunsa idea koota kuvittajanäyttely It’s Always Tea-Time.

 

Nyt tämä näyttely tekee yhden pysähdyksen Suomeen ja tuo pysäkki on omassa kotikaupungissani Uudessakaupungissa, josta tuli näin ollen kansainvälisen kuvittajataiteen Suomen keskus kolmeksi viikoksi. Uuteenkaupunkiin näyttely saapuu Riiasta, jossa näyttelyn on nähnyt jo yli 3800 katsojaa.

 

Mitä katsoja näkee ja kuinka hän näkee? Mistä oikeastaan johtuu se, mitä me näemme? Ja miksi saman asian voin nähdä niin eri tavoin? Näyttelyn kuvittajat eivät päästä katsojaa helpolla. Kutsu teelle on kutsu erilaisiin kattauksiin ja kutsu Liisa Ihmemaassa – maailmaan.

 

Nyt kutsu on lähetetty myös sinulle – tervetuloa!

Näyttely on esillä Kulttuurikeskus Crusellissa 23.2.–11.3.2016 ti-pe 10–17 ja su 11–16. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki