Ihastu ja inspiroidu sisustussuunnittelijan kodin tyylistä – osa II

Kotimme persoonallista ilmettä luovat vaaleat sohvat, seiniä koristavat taideteokset sekä viherkasvit, leikkokukat ja luonnosta poimitut kasvit. Viikon postauksessa esittelen lisää sisustuselementtejä kodistamme.

Ei sohvan värillä niin väliä, kunhan se on valkoinen!

Kotimme sohvat ovat olleet aina valkoiset tai vaaleat, vaikka kahden vilkkaan poikalapsen ja lukuisten lemmikkieläinten kodissa sen luulisi olevan katastrofi. Valkoisen sohvan ylläpito on helpompaa kuin luulisi – kunhan ottaa huomioon, että sohvan verhoilukangas on irrotettava ja vesipestävä. Näin sohvanpäällisiä voi pestä kotona aina tarvittaessa ilman kalliita pesulalaskuja ja kangasta voi jopa hiukan valkaista, jos lika on oikein pinttynyttä

Kissaperheessä kannattaa ottaa huomioon myös kankaan tekstuuri. Mitä sileämpi kangas, sitä vähemmän se kiinnostaa kissaa. Rouhea pinta ja pitkät lankavedot sen sijaan suorastaan kutsuvat kissaa raapimaan.

Taide kaikissa muodoissaan personoi kotia tehokkaasti. Seiniämme koristavat sulassa sovussa niin aidot teokset, itsemaalatut taulut, matkoilla teetetyt matkamuistopiirrokset kuin vintage-näyttelyjulisteetkin. En ole niinkään tarkka siitä, sopiiko jokin kuva tai teos täydellisesti sisustukseemme, vaan puhutteleeko itse kuva tai sen tarina meitä. Ainoa asia minkä jätän suosiolla muille ovat massajulisteet, joita on painettu tuhansia ja taas tuhansia kappaleita.

Viherkasvit ja vaihtuvat leikkokukat ovat suhteellisen edullinen tapa päivittää kodin ilmettä. Aina en suinkaan lähde kukkakauppaan, vaan koiralenkeiltä mukaan tarttuvat niin kuivat lepänoksat koristeellisine pienine käpyineen, graafiset talventörröttäjät kuin hauskanmalliset heinätkin. Keväällä puolestaan voi hyödyntää omena- tai kirsikkapuun oksia kukkineen.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki