Ideoita pihalle

Suomalaisten kiinnostus pihojen, parvekkeiden, terassien ja muiden ulkoalueiden rakentamiseen ja sisustamiseen on jatkuvassa kasvussa. Pihoja kohennetaan jo yhtä innokkaasti kuin sisätiloja ja pihatrendejä seurataan kuin sisustustrendejä konsanaan.

Viikonlopun lämmin ja keväinen sää sai monet haaveilemaan jo tulevasta terassi- ja pihakaudesta ja usealla pihalla nähtiinkin jo ensimmäisiä haravointiyrityksiä. Itse lähdin hakemaan pihainspiraatiota Turun Messukeskuksessa viikonloppuna järjestettäviltä PIHA & PUUTARHA 2016 messuilta.

 

Heinät, mehikasvit sekä erilaiset sitruspuut istutettuina isoihin ruukkuihin, oli ensimmäinen mielikuva tämän hetken pihojen trendikasveista. Ruukkuihin istutetaan myös lehdiltään erityisen voimakasvärisiä kasveja, jopa meillä totutusti sisälle tarkoitettuja viherkasveja. Ruukut ovat kooltaan kookkaita ja väriltään mustia, valkoisia tai betonipintaisia. Maanläheiset terrakotan väriset, usein jo valmiiksi patinoituneet ja sammaloituneet saviruukut olivat myös hyvin edustettuina, sen sijaan värikkäitä ruukkuja ei juuri näkynyt.

 

Ulko- ja sisätilojen välinen raja on hämärtynyt ja pihoja rakennetaan enemmän vastaamaan kodin sisätiloja. Erilaiset oleskelualueet sohvaryhmineen ja kesäkeittiöineen ovat jo tämä päivää. Keräsin kollaasiin muutamia mukavia juttuja piha- ja parvekeideoinnin avuksi.

 

Japanilaistyyliseen puutarhaan sopivat hienosti ruukkuihin istutetut heinät ja bambu. Ruukkuistutusten pinnat voidaan viimeistellä joko katteella tai koristekivillä. Monissa puutarhamyymälöissä myydään nykyään myös erikseen sammalta joko ruukkuistutuksiin tai pihalle siirrettäväksi.

Sitruspuita löysin niin puutarhamyymälöistä kuin Ikeassakin, josta bongasin muuten myös banaanipuun. Tyyliin sopiva luonnonkuitumatto pärjää hyvin katetulla terassilla tai parvekkeella, kuvan matto Ellos. Puutarhaletkuun liitettävä ulkosuihku löytyi myös Elloksen valikoimista ja musta köynnössäleikkö Ikeasta. Säleikkö toimii myös näppäränä telineenä vaikkapa Orthexin Eden yrttiruukuille parvekkeella tai kesäkeittiössä. Kätevät, lasiset aurinkopaneelivalaisimet ovat Eva Solon uutuuksia ja niitä myyvät sisustusliikkeet kautta maan. Marbella nojatuolia myy Isku.

Nyt on meneillään piha- ja puutarhamessujen kulta-aika -ei siis muuta kuin inspiraation hakumatkalle!

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki