Helsinki Secondhand ja Fasaani Antiikki

Erään aurinkoisen kesäpäivän laiska haahuilu ympäri Ullanlinnaa päättyi kuin seinään, kun ohimennen kurkistin uteliaana eräästä porttikongista sisään. Hämärästä kellaritilasta avautui silmieni eteeni sellainen aarreaitta, että suorastaan kompuroin jalkoihini rynniessäni sisään.

 

Tämä aarreaitta paljastui Helsinki Secondhandin ja Fasaani Antiikin yli 1000m2 kokoiseksi vintageliikkeeksi, jossa myydään kotimaisia käytettyjä klassikoita Aallosta Kukkapuroon ja Tapiovaarasta  Aarnion ja Tynellin valaisimiin. Suorastaan juoksin kellarin läpi ahmien silmilläni kaikkia herkkuja ennen kuin maltoin aloittaa uudelleen alusta ja tutkailla tarjontaa hitaasti herkutellen. Oli pitkä rivi vanhoja kaappeja, joista mielenkiintoisin ehdottomasti oli Helsingin Eläintieteellisestä museosta lähtöisin oleva valtava hyönteiskaappi. Moinen komistus kotona aiheuttaisi varmasti, noh ehkä ongelmia sijoituksessa, mutta myös varmasti tarinan tynkää vieraiden kanssa. Oli itämaista mattoa ja astiaa jos jonkinlaista. Tauluja, vaatteita sekä tavaroita, joiden käyttötarkoitus jäi hämärän peittoon.

 

Ulkomaisten mestareiden kalusteista näkyi Bertoian Wire tuoleja ja Jacobsenin Myraneita eli tutummin muurahaistuoleja, ja olipa siellä jopa yksi Hans J. Wegnerin keinutuolikin, joka tosin oli jo varustettu varattu-lapulla. Monessa muussakin tuotteessa oli merkintä ”varattu”, joten taitaa valikoima vaihtua usein. Löysinpä muuten nurkasta yhden Beni Ouarain villamatonkin, jos sellaista olet vailla. Iso ja melko likainen se oli, mutta hinta selvästi alempi kuin nettikaupoissa myytävien. 

 

Vaikka vilkkaalla Korkeavuorenkadulla sijaitseva liike on ensisijaisesti kivijalkaliike, löytyy yritykseltä myös nettisivut, joissa esitellään tuotteita melko kattavasti. Näin ollen muuallakin Suomessa asuvat pääsevät nauttimaan liikkeen herkuista ja lupaavatpa yrittäjät näköjään tapauskohtaisesti myös toimittaa tuotteitaan muualle Suomeen. Itse aion jatkossa kurkistella tarjontaa sekä livenä, että netissä, koska näissä hyvissä vintagelöydöissä yksi asia on varma – nopeat syövät hitaat 🙂

 

www.helsinkisecondhand.fi 

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki