Aasia-henkinen kattaus

Onko sinulle tulossa ruokavieraita enemmän, kuin omistat samanlaisia lautasia? Ei hätää. Sisustuksen megatrendi on ollut jo tovin eri tyylilajien huoleton yhdisteleminen. Turvaudu tähän kikkaan myös kattausta suunnitellessasi ja kokoa pöytään rohkeasti keskenään erilaisia astioita. Alla olevan aasialaishenkisen kattauksen suunnittelin kuvitteelliseen uudenvuoden sushi-ateriaan.

Pöydän valkoinen lautapinta ei olisi sopinut kattauksen aasia-henkeen, joten peitin sen harmaalla liinalla. Jos et omista tarpeeksi isoa oikeanväristä pöytäliinaa, käy sellaiseksi vaikka silitetty lakana tai kuten tässä tapauksessa, pellavainen päiväpeitto. Keskelle pöytää asettelin ison, keraamisen laatan tarjoilualustaksi ja lautasina käytin kolmea eri lautasmallia. Sekä laatan, että lautasten neliömäinen muotokieli on kuitenkin sama, jolloin lautasten erilaisuus tuo vain kivan lisän ilmeeseen.

 

Viini- tai sakemukit, samoin kuin pienet, pyöreät keraamiset kulhot lautasten päällä, tuovat kattauksen muotokieleen vaihtelua ja ne ovatkin kaikilla samanlaiset. Pöydän koristeet ovat yksinkertaisia. Lehdellisiä klementiinejä sekä muutama paljas lehtikuusenoksa maljakossa.

 

Lautasliinat ovat paperisia ja samoista liinoista taittelin muutaman origamikurjen viimeistelemään pöydän ilmeen. Tervetuloa vieraat!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki