Kaksi perinteistä yöpöytää sijoitettuna vuoteen molemmin puolin? Eikö nappaa? No ei tarvitsekaan.

 

Perinteisesti meillä on totuttu sisustamaan makuuhuoneet klassisen symmetrisesti, sijoittamalla kaksi samanlaista, laatikollista yöpöytää vuoteen molemmin puolin. Viime vuosikymmenen aikana tätä kaavaa on kuitenkin lähdetty rikkomaan onnistuneesti ja kodeissa näkeekin mitä mielikuvituksellisimpia ratkaisuja toimittamassa yöpöytien virkaa. Yöpöydiltä vaadittavat funktiot vaihtelevat suuresti kodeittain. Se, missä joku tarvitsee vuoteen vierelle vain laskutasoa, saattaa toinen tarvita jo isoa lipastoa. Etenkin pienissä asunnoissa yöpöytänä käytettävä isompi laatikosto tai senkki, voi tarjota lisäsäilytystä kätevästi esimerkiksi vaatteille.

 

 

Jos laatikostoja ei tarvita, voidaan yöpöytinä ja laskutasoina käyttää melko vapaasti mitä tahansa haluttua kalustetta tai esinettä, kunhan sen kulmat eivät ole vaarallisen terävät tai rakenne kovin huojuva. Kahdessa seuraavassa kuvassa, on pari vierashuoneessamme käytettyä vaihtoehtoa vuosien varrelta. Ensimmäisessä kuvassa laskutasoina toimii pari käsiteltyä puupölkkyä ja toisessa on käytetty Hayn Tray sohvapöytä, johon tehtiin kaksipuolinen, vaihdettava kansilevy. Ohjeet levyyn löytyvät täältä.

Alimmaisessa kuvassa, asiakkaani makuuhuoneessa, yöpöydän virkaa toimittavat vanhannäköiset tikkaat. Ne sopivat hienosti valitun lautatapetin tunnelmaan. Tikkaat tulee kiinnittää seinään yläosastaan vahinkojen välttämiseksi.

 

 

Palan halusta kuulla minkälaisia ratkaisuja teillä on käytetty yöpöytinä. Kommenttikenttä on teidän hyvät lukijat!

 

-tuija-

 

Lue lisää: 

Olohuoneen uudistus

Alvar Aallon mukana Kauttualla

 

Kommentit (11)

Henna

Meillä ei varsinaisesti ole erillisiä yöpöytiä ollenkaan, vaan sängyn pääty on tehty kiinni lattiaan ihan leveästä laudasta ja päällystetty samalla nahkan näköisellä kankaalla kun sänkymme sivut. Pääty on puoli metriä korkeampi kuin sänky ja siihen on "upotettu" kaksi hyllyä joissa pistorasiat latureille ja vähän laskutilaa. :) en osaa selittää sen paremmin, toivottavasti ymmärsitt. Itse olen ainakin tyytyväinen tähän ratkaisuun.

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Henna, kuulostipa kätevältä ratkaisulta tuo teidän pääty :)
Virpi, lasinen pöytä on Eileen Grayn klassikko. Googlaa suunnittelijan nimellä, niin löydät ostopaikkoja. Suomestakin saa.
Mimmi ja Sari: Meilläkin on vierashuoneessa toisena pöytänä jakkara. Hyvin toimivat yöpöytinä, jos säilytystilaa ei niissä tarvitse.

Mikko S.

Mulla on Ikean Mandal sängynpääty jossa sitten on ne tasot, toimii hyvin eikä ole lattialla yöpöytää pölyä kerryttämässä. :)

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Mikko: tuollaiset monikäyttöiset sängynpäädyt ovat loistavia etenkin pienissä huoneissa, joihin erillisiä yöpöytiä ei välttämättä edes saa mahtumaan :)

Erja

Meillä on toisella puolella Ikeasta hankittu 39 euron yöpöytä ja toisella puolella perintönä saatu
Artekin pieni pyöreä pöytä. Yöpöytiä yhdistävät samanlaiset korkeat valaisimet.

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Pihistä ja panosta siis. Sekoittelen itsekin mielelläni juuri näin edullista ja hintavampaa :)
Taidanpa tietääkin mikä yöpöytä teillä on Artekin parina.

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Moikka. Lipasto on vanhaa, kotimaista Muuramea. Tuota ihan samaa mallia, jossa ylälaatikko on jaettu kahteen osaan, ei saa enää uutena, mutta yhdellä kolmella isolla laatikolla, samoin mitoin saa kyllä.

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016