Viime vuonna tähän aikaan olin onnesta soikeana, kun pitkäaikaisesta haaveestani tuli totta ja sain hankittua pääkaupunkiseudun työasioita varten pienen vuokrayksiön Helsingistä. Nyt, vuotta myöhemmin olen taas uuden äärellä, kun yksiö vaihtuu tammikuussa pieneen kaksioon ja tämän nykyisen miniasunnon tavarat kannetaan hiukan väljempiin neliöihin. 
 


Viime päivien illat ovatkin kuluneet muutamaa asunnosta otettua kuvaa sekä pohjapiirrosta tuijottaen, kun olen suunnitellut asuntoon uusia maalisävyjä sekä kalusteasettelua. Neliöitä asunnossa on kaikkiaan vajaa 50 ja ne jakautuvat erilliseen keittiöön, olohuoneeseen sekä makuualkoviin. Halusin nimenomaan asunnon, jossa neliöt ovat ennemmin erillisessä keittiössä kuin makuuhuoneessa, jossa käyn vain nukkumassa. Asunnon olohuoneesta löytyvä kaunis, vanha kaakeliuuni kruunaa kaksion ja siitä lähdinkin poimimaan sisustukseen uusia maalisävyjä.
 


Olohuoneen seinän väriksi valikoitui hiukan beigeen taittava vaaleanharmaa Y487 piazza, joka korostaa kauniisti kaakeliuunin vaaleaa väriä, mutta on raikkaampi kuin nykyinen melko punainen seinäväri. Omalla näytölläni värimallin sävy toistuu hiukan turhankin harmaana, mutta livenä sävystä löytyy lämpöä mukavasti. Uunin koristeiden oranssiin taittava sävy, terrakotta on nyt niin trendikäs, että halusin korostaa väriä valitsemalla olohuoneeseen ja keittiöön maton, mistä löytyy samaa sävyä.

Kalusteet ja valaisimet säilytän vanhasta asunnosta, lukuun ottamatta sohvaa, joka vaihtuu hiukan isompaan. Uusi sohva on Decitiquen Le Grand Air ja verhoilun värinä Natural Blonde. Ensimmäistä kertaa muuten tilasin sohvan, jota en ole päässyt koeistumaan – hiukan jännitystä siis ilmassa. 
 


Olohuoneen yhteydessä olevan alkovin uusi sävy löytyy samasta sävyliuskasta kuin olohuoneenkin seinäsävy, mutta huomattavasti tummempana S487 -värinä. Alkoviin ei juuri muuta mahdu kuin parisänky, joten tumma väri ja rento pellavapetaus riittävät tekemään siitä viihtyisän pesän. Lukuvaloksi kelpaa vanha Tolomeo-valaisin ja seinälle tauluksi Helmut Newtonin mustavalkoinen valokuvajuliste. Täytyy katsella myöhemmin, josko tarvitsen seinälle jonkinlaisen hyllyn yöpöydän virkaa toimittamaan.
 


Keittiön seinänväri on kauniin vaaleanvihreä jo valmiiksi, ja kun vihreä väri toistuu myös takan koristeaiheissa, sävyä tuskin tarvitsee edes vaihtaa mihinkään. Lopullisen päätöksen teen kuitenkin vasta, kun pääsen paikalle uudelleen värilastujen kanssa. Keittiön kalusteet ja valaisimet ovat jo olemassa ennestään, ainoastaan tuota itämaista mattoa täytyy alkaa metsästämään. Kuvassa esiintyvää marmorikantista Tulip-ruokapöytää ei meiltä kyllä löydy, mutta koska "usko siirtää vuoria" ja mitä näitä fraaseja nyt on, laitoin se mukaan kollaasiin… onpa sitten mitä tavoitella!

Kommentit (2)

Miriam

Alkovi on todella kätevä ratkaisu. Mielestäni pienen huoneiston keittiö voi olla hyvinkin pieni, jopa vain keittokomero, mikäli huone taas puolestaan on iso. Riippuu suunnittelusta, onko keittiö kätevä. Onko nurkassa oleva komero oikea vanhan ajan ruokakomero? Meillä on edessä putkiremontti, jolloin ruokakomero puretaan. Tylsää. Kaakeliuuni on kaunis ja meikäläisen mielestä erikoinen malliltaan. Täällä Tukholmassa tuollaisia harvoin näkee, mutta useinkin suomalaisissa sisustujutuissa. On varmasti ihanaa muuttaa isompaa asuntoon kuin päin vastoin. Suunnitelmasi näyttää oikein mukavalta.

Tuija

Kiitos :) Nyt on tavarat kannettu sisään ja pienimuotoinen sisustelukin aloitettu kaksiossa. On kyllä mukava kun neliöitä on hiukan enemmän.
Keittiön nurkassa on ruokakomero joo, jännä yksityiskohta. Sellaista meillä ei ole koskaan ollutkaan ennen.
Takka on myös mukava, vaikka toimintakuntoinen ei olekaan :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016