Tänä vuonna pääsiäiskukiksi valikoituivat keltaiset onnenpensaanoksat, joka on aika hauska valinta ihmiseltä, joka ei yhtään tykkää keltaisista kukista. Tai ainakin olen luullut etten tykkää – tai jotain!

 

Ihanaltahan nuo näyttävät ja valaisevat koko huoneen pirteydellään. Onnenpensas kuuluu öljypuukasveihin ja se kukkii varhain keväällä ennen lehtien tuloa kirkkaankeltaisin kukin. Jos haet vaihtoehtoa pääsiäiskoristeluun tai tutummat tulppaanit ja narsissit kyllästyttävät, tähän aikaan vuodesta onnenpensaanoksia saa hyvin kukkakaupoista.

 

Puuvartiset oksat kannattaa laittaa melko kuumaan veteen, jolloin vesi imeytyy paremmin varteen. Mukaan kimppuun sujautin pari pajunkissan oksaa sekä yhden käkkärän pähkinäpensaan oksan. 

 

Jottei perinteitä valkoisten kukkien suosijana tarvitsisi ihan romuttaa, ostin myös yhden valkoisen freesian, jonka laitoin Klongin messinkiseen yhdenkukan-maljakkoon. Tuoksuu muuten melko voimakkaasti tuo yksikin oksa eli jos olet tuoksuherkkä ota tämä huomioon.

 

 

Tänä vuonna mennään tällaisilla koristeilla ja loppuviikosta kaivan vielä esiin edellisvuonna väsäämäni kipsimunankuoret ja laitan niihin hieman kukkia. Ohjeet munankuoriin löydät täältä.

Kommentit (2)

Millis

Rakastan! Mulla on hyasintteja.
Olen ollut aikeissa tehdä noita kipsimunia jo pari vuotta, mutta ikinä en ehdi. Ensi vuonna sitten? 😂

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016