Tänään pääsette kurkistamaan yhteen valmistuneeseen kohteeseeni, jossa lähes koko kodin kalustus uusittiin muuton yhteydessä.

 

 

Usein ajatellaan työn missä suunnittelija saa aloittaa puhtaalta pöydältä olevan helpompi suunnitella, kun vanhat kalusteet eivät rajaa tyyliä. Itse koen asian olevan juurikin toisin päin. Kun asiakkaan oma tyyli ei näy olemassa olevissa kalusteissa ennestään, eikä luontaista kerroksellisuutta saada niillä aikaan, joutuu suunnittelija miettimään keinoja välttää lopputuloksessa huonekalukatalogimaisuus ja tunne persoonattomasta esittelykodista. Tässä kohteessa apuna persoonan esiin tuomisessa olivat asiakkaan laaja taulukokoelma sekä pari suvusta perittyä nojatuolia. Lisämaustetta saatiin runsailla viherkasveilla, vintagehankinnoilla sekä asiakkaan itse aiemmin hankkimilla värikkäillä tekstiileillä.

 

 

Ruokaryhmän suoralinjainen tammikantinen ruokapöytä sai parikseen klassiset kaarevalinjaiset mustat TON-tuolit, jossa nahalla pehmustetut istuinosat takaavat istuinmukavuuden.  Lisää persoonallisuutta ryhmään saatiin viimeistelemällä kokonaisuus vanhalla, roosan sävyisellä vintage matolla. Matto ostettiin verkkosivusto Etsystä, jossa myydään pääasiassa käsityönä valmistettuja tuotteita sekä vintage kalusteita ja esineitä.

 

 

Lisää kerroksellisuutta kokonaisuuteen saatiin vielä Bukowskis nettihuutokaupasta huudetulla 50-luvun tarjoiluvaunulla, joka sijoittuu pöydän päätyyn ikkunan alle. Mosaiikkibetonisesta ikkunalaudasta ehkä huomaattekin, että asunnon rakennusajankohta sijoittuu samaan aikakauteen.

 

 

Olohuoneen puolella kokonaisuuteen kuuluvat uusi suoralinjainen, mutta myös loikoiluun sopiva HT Collectionin pehmeä sohva, pyöreä sohvapöytä, harmaa TV-taso sekä kaksi jalokivimäisellä samettikankaalla verhoiltua perintönojatuolia. Tuolit verhoiltiin tarkoituksella kahdella eri värillä – oma tuoli sekä emännälle että isännälle.

 

 

Sohvalle emäntä asetteli omat värikkäät Designers Guildin tyynynsä sekä lampaantaljat ja näin saatiin kokonaisuuteen lisää pehmeyttä ja väriä. Valoa huoneeseen tuovat moderni Flosin kattokruunu sekä Aerostatin pöytävalaisin. Tauluista koottiin kaksi isoa tauluryhmää galleriakiskojen avulla. Näin asetelmia voidaan vaihdella haluttaessa eikä seiniin tarvitse porata ollenkaan reikiä.

 

 

Kommentit (6)

Vierailija

Ihanan kodin olet taas loihtinut asiakkaalle ❤ Ja täysin samat ajatukset jaan tuon asian kanssa, niin paljon mielekkäämpää miettiä kotia jo olemassa olevien asioiden ympärille kuin aloittaa ihan tyhjästä taulusta. Se on haasteellista, mutta myös äärettömän palkitsevaa ja ennen kaikkea persoonallista.

Tuija

Kiitos ❤️ Lähtökohdat olivat kyllä tässä kohteessa hyvät siinä mielessä, että asiakkaani olivat ihanan luottavaisia ja antoivat minun häärätä näiden vintagejuttujen kanssa vaikka työ valmistuukin sillon hitaammin kuin pelkästään uutta hankkiessa. Paljon ratkaisuja räätälöintiin myös kalustevalmistajan kanssa, kerron niistä lisää myöhemmin 🙂

Hvitträskin ja Tricia Guildin ...

Apua, Suomen sisustustrendit ovat esitelleet 1980-luvulta lähtien valkoisia asuntoja höystettyinä eri sävyisillä beesi-harmaa-musta yhdistelmillä. Tässä sisustuksessa ei ole mitään persoonallista, vaan saman kuluneen kaavan toistoa, mukana iänikuiset yksittäiset pikku tekstiiliväriläikät: tyynyt, torkkupeitot tai verhot, hohhoijaa. Mieleni tekevi tuulettaa ummehtuneet "skandinaaviset" sävyt ja persoonaton hotellimainen sisustus historiaan. Sisustustyylejä on niin paljon, miksi toistaa aina samaa?! Trendit yleensä elävät, muuttuvat ja kierrättävät aiemmin tehtyä. Missä menneet aikakaudet, antiikki, vintage, ja kansainvälisten sisustusgurujen eksotiikka? Vaadin tarjolle myös seuraavaa: värit, runsaus, erkkerit, koristekuviot, monipuolisuus, luonnonmateriaalit, kotimainen laadukas tuotanto, muunneltavat tilainnovaatiot.

Tuija

Ei persoonallisuus automaattisesti tarkoita värikästä kotia sen enempää kuin pois suljetaan sitä, vaan sisustuksella yritetään heijastella nimenomaan asujansa tyyliä. Väriäkin tosin tästä kodista löytyy - työhuoneen seinät ovat munakoison sävyiset ja makuuhuoneesta löytyy tummahkoa roosaa :) Olohuoneenkin seinät ovat maalattu harmaalla vaikka kuvissa kieltämättä näyttävätkin valkoisilta. Tämä väri toimii kuitenkin hyvin asukkaiden taulujen ja taideteosten taustana, viemättä niiltä huomiota.
Asunnon arkkitehtuurikin osin määrää sisustuksen suunnan, 50- luvun asunnosta ei kannata välttämättä Hvitträskin toisintoa yrittää tehdä, vaikka se upea onkin.

Tuutikki

Silmääni suht persoonaton ja hailakka. Matto on kyllä upea ja nojatuolit myös. Tällä hetkellä maailmalla puhaltavat huikean boheemit sisustustuulet, mutta niitä ei juurikaan kotimaisissa sisustuslehdissä pääse näkemään.

Tuija

Hei Tuutikki! Uskon että värit ja runsaus saavuttavat skandinaviankin, mutta se ottaa aina hieman enemmän aikaa ennen kuin suomalaiset tarttuvat väreihin :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016