Designmuseossa on parhaillaan menossa kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaissuunnittelijoihin kuuluvan Eero Aarnion näyttely. Se on jokaisen designin ystävän ehdoton must!

 

Taitavasti koottu näyttely on laajin tähän mennessä esitetty katsaus sisustusarkkitehti ja muotoilija Eero Aarnion tuotantoon. Se esittelee huonekalu-, valaisin-, pienesine- ja uniikkituotantoa, ja avaa kivalla tavalla suunnittelijan persoonaa. Samalla pääsee tutkimaan myös harvemmin nähtyjä alkuperäisluonnoksia.

 

 

Pelkistetyssä ja avarassa tilassa huonekalut tulevat hienosti oikeuksiinsa.

Näyttelyn hauskin osuus ovat liikkuvilla robottialustoilla vapaasti pyörivät huonekalut. Vastaan rullaa tietysti myös se kaikkien tuntema klassikko, vuonna 1963 suunniteltu Pallotuoli, jota ei voi kuin ihailla.

 

 

Hieno näyttely kannattaa ehdottomasti mahduttaa kalenteriin ja katsastaa samalla kaksi muutakin tarjolla olevaa näyttelyä:

Suomalainen Muoto kokoelmanäyttely 1.1.2015 – 31.12.2016, sekä

Daniel Palillo - Mainly Portraits 8.4. – 29.5.2016.

 

Eero Aarnio Designmuseossa 8.4. – 25.9.2016

www.designmuseum.fi

 

Kommentit (0)

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä.

Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!