Vantaalla järjestettävillä asuntomessuilla on sisustajan kannalta otollinen sijainti. Kehä III:n varrella on lukuisia huonekalu- ja kodinkoneliikkeitä. Ensimmäinen keskittymä on Lahdentien ja Kehä III:n kainalossa, jossa sijaitsevat mm. huonekalu- ja sisustusjätit Ikea, Asko ja Kodin Ykkönen. Petikon alueella sijaitsevat mm. Boknäs, Isku ja Kruunukaluste.

Asuntomessualueen ympäristöstä löytyy myös muita huonekalu- ja sisustuskauppoja, joista voi käydä tekemässä löytöjä messupäivän innoittamana ja inspiroimana.

Cobello

Monipuolinen sisustusliike, jonka valikoimissa on huonekaluja ja sisustustuotteita. Myymälästä löytyy runsas valikoima laadukkaita tuotemerkkejä, kuten mm. Riviera Maison, Artwood, House Doctor, Linum, Tine K. Home, Svanefors ja Himla.

Huonekalujen lisäksi Cobellossa on monipuolisesti esillä erilaisia valaisimia.

Petikossa sijaitsevan Cobello Vantaan lisäksi Espoon Suonenojalla on Cobello Espoo ja molempien myymälöiden yhteydessä toimii myös Outlet.

Petikontie 3, 01720 Vantaa

www.cobello.fi

Rustica

Rakentajille ja remontoijille löytyy takat, uunit ja erilaiset takorautatuotteet Rustican laajasta valikoimasta. Sieltä löytyy myös runsaasti erilaisia puuhelloja ja kamiinoita sekä pienempiä rautatuotteita, kuten takkavälineitä, valaisimia ja pöytiä. Esillä on myös monenlaisia valmiita rauta-aitoja.

Petikontie 3, 01720 Vantaa

www.rustica.fi

Boknäs

Boknäs on sisustanut asuntomessujen Passiivikivitalon, kohde numero 28. Keittiön työtaso on tehty kahdesta ruokapöydän kannesta. Alakerran sohvanurkkauksessa sijaitseva tv on sijoitettu Boknäsin Kätkö tv-kalusteen sisään.

Terassin säänkestävä sohva ja pikkupöydät on Boknäsin Cane-line mallistosta.

Vantaan myymälän lisäksi Boknäs myymälät löytyvät Helsingistä, Espoosta, Tampereelta ja Turusta.

Martinkyläntie 45, 01720 Vantaa

www.boknas.fi

Country White

Helsingin puolella Tuomarinkylässä sijaitseva lifestyle-myymälä Country White tarjoaa nautinnollisen ostoshetken keskellä suomalaista maalaisidylliä, kartanomiljöössä heinäseipäiden saattelemana perille.

Sisustustavaroiden lisäksi myymälästä löytyy runsaasti kaunista ja somaa lahjaksi ja tuliaisiksi vietäväksi.

Country Whiten sisustussuunnittelija Helene Nieminen on sisustanut asuntomessujen Tiilerikodin, kohde numero 41. Rosoinen tiili on saanut Helenen suunnittelemasta sisustuksesta pehmeyttä. Luonnonmateriaalit kohtaavat tässä kahden aikuisen kodissa, modernissa mummolassa.

Tuomarinkylänkartano, Tuomarinkyläntie 1-10, 00690 Helsinki

www.countrywhite.fi

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.