Keittiössämme on graniittinen kivityötaso. Valintaa puolsi kosteuden kesto – kosteus turvotti edellisen keittiömme laminaattityöpinnan kohdasta, jossa pintaan oli syntynyt hiushalkeama.

 

Nyt kun kivityötasomme on ollut käytössä jo lähes 4 vuotta, niin uskallan kyllä sanoa olevamme valintaamme tyytyväinen. Graniittityötaso on lähes 100% kosteusvarma ja helppo puhdistaa. Kivityöpinta puhdistuu yleensä hyvin pelkällä vedellä ja vaativampien tahroja puhdistettaessa voi käyttää lievempiä puhdistusaineita kuten astianpesuainetta. Sen jälkeen on hyvä pyyhkiä pinta vielä puhtaalla vedellä.

 

Kivipintaa puhdistaessa  kannattaa varmasti välttää aineita, joista löytyy fluorivetyhappoa, natriumhydroksidia, klooria (esim. kloroformi), rikkihappoa, etylihappoa, asetonia ja muita voimakkaita liuottimia. Kivipintaa puhdistaessa ei saa käyttää myöskään aineita, jotka on tarkoitettu kalsiumin ja kalkkikiven poistoon – se voi murentaa kivipintaa. Varovainen kannattaa olla myös punaviinin, mustan teen ja muiden runsaasti parkkiaineita sisältävien nesteiden kanssa - erityisesti vaalean luonnonkivipinnan tapauksessa.

 

Pakko myöntää, että kivityöpinnalle on astioita rikkoutunut enemmän kuin edellisen keittiön laminaattitasolle. Tosin näin on selvinnyt myös erilaisten astiasarjojen vahvuus – Arabian astiat pysyvät kädestä pudotessaan huomattavasti paremmin ehjinä verrattuna moniin muihin.

 

 

Vauhdikkaammassa kokkailussa ja keittiötoiminnassa käytän korkkisia pannualustoja, joita laitan työpinnan ja keraamisten astioiden väliin. Pannunalustoja pitää käyttää myös laitettaessa kuumia kattiloita työtasolle – kuuman pannun asettaminen kylmälle kivipinnalle voi aiheuttaa luonnonkiven murenemista.

 

 

Ja nyt hyviä puolia edellä mainitun kosteusvarmuuden lisäksi. Kivipinta näyttää mielestäni tosi hyvältä ja arvokkaalta. Sen ilme vaikuttaa myös vuosien jälkeen uudelta, koska se ei kulu silminnähden eikä siihen tule normaalissa käytössä tahroja.

 

 

Mikä parasta – kivipinta sopii hyvin leipomiseen ja on mainio alusta taikinalle – se ei tartu siihen kiinni. Taikinan rasva-aineet eivät vaurioita pintaa vaan pikemminkin suojaavat sitä.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.