Jokin aika sitten esittelimme lukijoillemme Jyväskylän asuntomessuilla Maailmanpylväs-kerrostalossa sijainneen, maskuliinisuudelle pyhitetyn Äijä-asunnon. Sen kuvitteellisena asukkaana oli musahifistelijä. Saapuvan naistenpäivän kunniaksi on sopivaa esitellä samasta talosta peräisin olevaa Drama Queen asuntoa, joka on pyhitetty feminiinisyydelle. Siinä on 109 neliötä, neljä huonetta ja se sijaitsee kahdennessatoista kerroksessa. Sisustussuunnittelijana toimi Milla Alftan.

Millan mukaan kuvitteellinen asukas ”Drama Queen” pitää ylellisyydestä, asumisen helppoudesta ja yksilöllisyydestä. Hän haluaa asua sekä maalla että kaupungissa, käydä Pariisissa ja kuntosalilla, syödä terveellisesti ja juoda samppanjaa – hän haluaa kaiken.

 

Drama Queenin sängyn yllä on syvennys, josta tilaan tulee miellyttävää epäsuoraa valoa. Syvennykseen laitettu kuohkea tyllikangas luo tilaan naisellista pehmeyttä. Kokonaisuuden viimeistelee kultaisesti hehkuva riippuvalaisin, jonka funktio on lähinnä koristeellinen.

 

Drama Queenin sängyn yllä on syvennys, josta tilaan tulee miellyttävää epäsuoraa valoa. Syvennykseen laitettu kuohkea tyllikangas luo tilaan naisellista pehmeyttä. Kokonaisuuden viimeistelee kultaisesti hehkuva riippuvalaisin, jonka funktio on lähinnä koristeellinen.

 

Drama Queen pitää trendikkäistä beige-sävyistä ja aasia vaikutteisista kukkakuoseista. Häntä viehättävät myös materiaalien eri kiiltoasteet.

 

Pitsiset liukuovet vaikuttavat naisellisilta sekä eksoottisilta.

 

Vaatehuoneena kokonainen erillinen huone on monen naisen unelma. Mukavassa nojatuolissa voi pohdiskella mitä laittaa seuraavaksi päälle.

 

Kauneimmat lempimekot on hyvä pitää koko ajan esillä rekissä.

 

Drama Queenin värimaku on hillitysti pastellinen, mutta kolmiulotteiset pintastruktuurit viehättävät sitäkin enemmän.

 

Olohuone ja keittiö on yhdistetty keskenään ison sisäikkunan kautta.

 

Keittiö ei pistä silmään vaan sulautuu sujuvasti muuhun tilaan.

 

Peilejä täytyy olla huoneessa kuin huoneessa.

 

Kuten myös tuoreita kukkia maljakoissa.

 

Maailmanpylväs-kerrostalo vastaa Drama Queenin odotuksiin, kun hän saa asuntonsa kylpyhuoneeseen kullanvärisen malja-altaan

 

saunaan valkoisen kiukaan

 

ja ison japanilaistyylisen terassin esteettömin järvinäkymin.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.