Varmaankin monessa teinityttöä kasvattavassa perheessä nousee jossain vaiheessa teemaksi huoneen ilmeen pikainen uusiminen. Ilmeisemmin se tapahtuu tytön täyttäessä 13 tai 14 vuotta. Vaikka huone olisikin hiljan remontoitu ja näyttäisi siistiltä, perustelee huoneen omistaja syitä uusia huoneen sisustus väitteillä että nykyinen on liian lapsellinen, täynnä tavaraa ja mikä oleellisinta – kaikilla muilla on toisenlainen.

Miltä teinitytön huoneen pitäisi näyttää? Kuusihenkinen 14-vuotiaiden tyttöjen raati valitsi yksimielisesti seuraavat huonekalut ja sisustusesineet, joilla he sisustaisivat huoneensa.

 

Vaaterekki on ”must”, vaikkapa teinin huoneesta löytyisi jo iso vaatekaappi. Vaaterekkiin voi laittaa lempivaatteet näkyviin ja ihailla niitä koko ajan. Kuvassa Turbo vaateteline, suunnittelija Marcus Arvonen. Hinta 34,95 e,Ikea.

 

Peili missä tahansa muodossa, mutta kokovartalopeili on parasta. Nelikulmainen Minna-lattiapeili Ellos-Homelta. Hinta 79 e, Ellos.

 

Pöytä, joka ei muistuta tavallista kirjoitus- tai koulupöytää. Ikea Sinnerlig-malliston korkkilevyinen pöytä pukkijalkoineen, suunnittelija Ilse Crawford. Hinta 179 e, Ikea.

 

Satuhahmot vuodevaatteissa ovat teinityttöjen mielestä ”out”, sen sijaan graafinen mustavalkoinen kuosi ”in”. Corona pussilakanasetti, suunnittelija Aini Vaari. Hinta 49 e, Finlayson.

 

Säkkituoliin on kiva kaatua väsyttävän koulupäivän jälkeen rentoutumaan ja selailemaan puhelinta. Fatboyn Marimekko Unikko säkkituoli, suunnittelija Jukka Setälä. Hinta 329 e, Finnish Design Shop.

 

Klipsivaijeriin voi kiinnittää valokuvia, kirjeitä sekä muuta pientä kivaa. Hinta 16,90 e, Granitin myymälät Helsingissä.

 

Kätevä moderni lipasto, josta muutaman laatikon voi uhrata koulutarvikkeille. 7-laatikkoinen Nordli-lipasto. Suunnittelija Ola Wihlborg, hinta 179 e, Ikea.

 

Ne ajat ovat ohi, jolloin huoneen seinä täytettiin itse piirretyillä kuvilla. 14-vuotias tyttö valitsee huoneen seinille mustavalkoista julistetaidetta. Bloomingville Hem-taulu. Hinta 20,95 e, Ellos.

 

Pelkistetty valoköynnös luo huoneeseen tyylikkään tunnelman. Sen voi ripustaa peilin ympärille tai laittaa lasipurkkiin toimimaan lyhtynä. Auringossa latautuva valosarja, hinta 31,90 e Granitin myymälät Helsingissä.

 

Ihana sohva, jossa kaverin kanssa jakaa salaisuuksia ja joka muuntuu helposti kahden hengen vuoteeksi. Ikea PS Lövås sohva, hinta 339 e, Ikea.

 

Tuoksukynttilästä leijailee huoneeseen miellyttävää tuoksua auttaen rentoutumaan, Himla Pure Senses tuoksukynttilä. Hinta 19 e, Ellos.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.