Huhtikuinen Milano ja 54. kertaa järjestetty Salone Internazionale del Mobile 2015 kokosi eurooppalaiset huonekalu- ja muotoilualan kärkinimet yhteen. Rhossa sijaitsevaan messukeskukseen saapuivat niin uransa huipulla olevat designerit kuin suunnittelu-uraansa aloittelevat alan opiskelijat, joiden tuotteita esiteltiin 18. kertaa SaloneSatelite-hallissa. Messuilla oli 310.840 kävijää.

Huonekalumessujen aikana Milano herää kevään kanssa kilpaa ja kaupunki täyttyy arkkitehdeistä ja suunnittelijoista. Galleriat ja studiot ovat auki, kaduilla esiintyy taiteilijoita ja keväinen Milano näyttää parhaat puolensa. Messukeskuksen lisäksi design näkyi kaupungilla, erityisesti Tortonan ja Breran alueilla. Tässä muutamia makupaloja Milanon huonekalumessuilta, jossa oli tänä vuonna kalusteiden lisäksi valaisinnäyttely Euroluce 2015.

 

Sohvien materiaaleissa ja muodoissa on runsaasti valinnanvaraa. Pehmeiden sohvien rinnalle on tullut runsaasti kevytrakenteisia, jopa toimistomaisia sohvia, kuten tämä Muuton sohva. www.muuto.com

 

Upottava sohva kutsuu syliinsä ja pestävät tekstiilit kestävät käyttöä. www.diesel.com/living

 

Puun väri on tullut takaisin. Pöytäpinnoissa näkyy useimmin puun luonnolliset muodot, kolot ja muut epätäydellisyydet, todellista luonnon designia. Pöydän jalkoja on suunniteltu milloin kulmiin, milloin ristiin, al2 laittoi nipun jalkoja keskelle pöytää. www.al2.gr

 

Marokkolaisista kaakeleista ja laatoista tuttu kuvio on löytänyt tiensä kalustepuolelle. Kreikkalainen al2 yhdisti laminaatin ja puun. www.al2.gr

 

Marokkolainen kaakelilattia sopii mainiosti taustaksi Calligarisin selkeälinjaisille tuoleille.www.calligaris.com

 

Lokerikkomaiset ja muunneltavat hyllyt toimivat sekä perinteisesti seinälle sijoitettuna että tilanjakajina. Italialainen mdf esitteli Random hyllyjärjestelmän. www.mdfitalia.it

 

Väreinä nousi esiin harmaa, valkoinen ja vihreän eri sävyt, niin näissäkin Muuton valaisimissa. www.muuto.com

 

Belgialainen Limited Editionin valmistamissa matoissa oli hauskoja kuvioita ja tyylikkyyttä. www.le.be

 

Pohjois-Suomesta kotoisin oleva muotoilija Maija Puoskari oli SaloneSatelite-hallissa omalla osastollaan, josta poimin hauskat Terho & Tatti valaisimet. www.maijapuoskari.com

 

Eurolavat ovat olleet jo pitkään suosittuja sisustuksessa. Valkoiseksi maalattuina niitä on nähty vuosien varrella Milanon messuilla, josta ne rantautuivat kotien sisustuksiin. Eurolavat ovat edelleen suosittuja, mutta tällä kertaa luonnollisena puun värisenä.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.