Tammikuiset Kölnin huonekalumessut avasivat katsauksen vuoden kalusteuutuuksiin ja sisustuksen uusimpiin trendeihin. Kevään tulon varmin merkki on pastellivärien ilmaantuminen sisustusliikkeisiin. Klassisia kuvioita, lämpimiä puupintoja, vaaleita värejä ja siroja kalusteita, niistä on kevään sisustus tehty.

Luonnonläheiset värit, kestävät materiaalit ja ajattomuus jatkuvat sisustuksen suurena trendinä. Kalusteissa löytyy vaihtelevia muotoja ja muunneltavuutta. Yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista sekä ylellistä ja kutsuvaa. Rennolla otteella ja pienillä elementeillä saa maustettua kodin juuri oman maun mukaan.

❶ Puun kauneutta

Ruokapöydällä ja tuoleilla on yli neljäntuhannen vuoden historia takanaan. Ruokailu on koonnut aina ihmisiä yhteen ja siihen tarvitaan kalusteita. Tarvitaan pöytä ja tuolit tai pöytä ja penkit. Joskus riittää jakkara, joko harkittuna istuinvalintana tai lisäpaikkoja tuomaan. Puusta tehdyt laadukkaat jakkarat ovat käsityötaitoa parhaimmillaan.

❷ Tekstiilien paluu

Tekstiilien käyttö on lisääntynyt etenkin loft-henkisissä asunnoissa. Tilat ovat betonia ja rouheaa pintaa, tekstiilit pehmentävät ja eristävät ääntä.  Suuria mattoja käytetään, jopa kokolattiamattoja suositaan makuuhuoneissa ja olohuoneissa. Myös värikkäitä shaaleja, tyynyjä ja peittoja käytetään. Tarvittaessa istuintyynyt voi niputtaa ja siirtää syrjään.

❸ Omenalaatikot päihittivät eurolavat

Jo vuosia ovat eurolavat, nuo rakennusteollisuuden kuljetuspohjat, olleet sisustustrendien huipulla. Usein valkoiseksi maalattuina. Niistä on tehty sänkyjä, hyllyköitä, naulakoita, ties mitä. Nyt eurolavat ovat kohdanneet haastajansa omenalaatikoista. Kevytrakenteisimpina niiden päälle ei ehkä uskalla vuodepaikkaa rakentaa, mutta mihin kaikkeen niistä onkaan. Se jää nähtäväksi.

❹ Pikkupöydän suosio jatkuu

Pienet kahvipöydät ovat tulleet jäädäkseen ja hyvä niin. Niitä on helppo siirrellä sinne missä milloinkin tarvitaan laskutilaa, siihen voi laskea kahvikupin tai viinilasin. Ja miten viehättävää, että pikkupöytien väriskaala on runsas. Pienikin väriläiskä antaa sisustukseen luonnetta.

❺ Kuosit kukonaskelten tahdissa

Ensimmäisen vastaantulevan kukonaskelkuvioisella kankaalla verhoillun tuolin kohdalla yllätyin. Toisen samasta kuosista olevan sohvan kohdalla hymähdin. Ja seuraavien kohdalla minun oli pakko todeta, että tämä on nyt trendikästä. Toinen vaateteollisuuden kankaista, glencheck-ruutu näkyi myös piristävänä ideana nojatuoleissa.

❻ Luonnonläheisyyttä

Luonnonmateriaalit pitävät pintansa niin vuodetekstiileissä kuin kattauksessakin. Mikä onkaan ihanampaa kuin pujahtaa pellavalakanoihin tai kattaa päivällispöytä kauniilla lautasliinoilla. Materiaalit ovat kauniita ja kestävät aikaa vuodesta toiseen. Ja luonnonläheistä värimaailmaa on helppo yhdistää toisiinsa, ne on kuin luotu toisiinsa.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.